• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

CHP İlçe Başkanını seçti

CHP`nin Rize`deki Kongreleri Merkez İlçeyle Başladı… Merkez`in Yeni Başkanı Hüseyin Bostan

CHP İlçe Başkanını seçti

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36 Büyük Kurultayı öncesinde, yurt genelinde olduğu gibi Rize'de de kongre süreçleri, Merkez İlçe Kongresiyle başladı. Yoğun katılımın olduğu kongrede yeni Başkan Hüseyin Bostan oldu.

                CHP'nin Rize'deki ilk ilçe kongresi olan Merkez İlçe Kongresi, geçtiğimiz Cumartesi günü Tek Gıda-İş Sendikası Salonunda yapıldı.

                Tek adayın olduğu kongrede, aynı zamanda İlçe Sekreterliği görevini yürüten emekli öğretmen Hüseyin Bostan, tek aday olarak girdiği seçimlerde İlçe Başkanlığına seçildi.

                Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığına, İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz, 2.Başkanlığa Şeyda Oral, Yazman Üyeliğe ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Karaosman seçildi.

                Kongre gündem maddeleri gereği, Faaliyet Raporu ile Denetleme Kurulu Raporu ve Mali Raporla okunarak, üzerlerinde görüşler belirtilmesinin ardından ibra edildi.

                Seçimlerin Blok listeyle yapılması ve konuşmaların seçimlerden önce yapılmasına ilişkin önergelerin Genel Kurul tarafından oylanıp kabul edilmesinin ardından, gündemin diğer maddelerine geçildi.

                CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye gönderdiği mesajla birlikte, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, pati yöneticileri ile bölgedeki İl Başkanlarının mesajları okundu.

                Kongrede, İl Başkanı Mesut Rakıcı ile birlikte eski yöneticiler, delegeler ve misafirler ile bazı ilçe başkanları da birer konuşma yaptı.

                Kongreye ayrıca İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, ÖDP, Tek Gıda-İş, Belediye-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, KESK ve Kamu Sen temsilcileri, Gazeteciler Dernekleri, Esnaf Odaları, Muhtarlar Derneği, ADD ve diğer Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

                Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan ve Divan'da okunarak Genel Kurulda kabul edilen blok liste ile seçimlere geçildi.

                Toplamda, seçimle belirlenen 233 delegesi bulunan Rize Merkez İlçe kongresine katılan 178 delegeden oy kullanan 156'sının tamamının oyunu alan Hüseyin Bostan Başkanlığa seçildi.

                Başkanlığa seçilen Bostan ve yeni yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde görev bölümü yapacağı bildirildi.

                Bostan'ın Hedefleri

                Kongrede kısa bir teşekkür konuşması yapan yeni Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Bostan, "Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Halkının var olma iradesinin adıdır! Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği

Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır!

Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma azmidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak; bu değerlere sahip çıkmak ve kendini bu davaya adamaktır. Biz de bu azim ve kararlılıkla yola çıktık. Amacımız; Partimiz içindeki bütünlüğü sağlamak. Ayrıştırma ve bölünmeleri önlemek. Herkesi kucaklamaktır. Bununla birlikte önümüzde bizi bekleyen ve ülkemiz için hayati önem taşıyan seçimlere çok daha etkili bir şekilde hazırlanmaktır" dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE