• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYLAR SATIŞAMI GELDİ

-Çaykur Pazarlama bölge müdürlüğünde neler oluyor?

ÇAYLAR SATIŞAMI GELDİ

İstanbul Pazarlama Bölge Müdürlüğünde kayıp çaylar ile ilgili kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmazken, Müfettiş raporları uzun süredir beklemekte, İstanbul Pazarlama Bölge müdürü, Müdür yardımcısı ve bir personel Bölgeden alındı. Müdür yardımcısının Samsun a atandığı, Rize’ye atanan kısım sorumlusu Süleyman Ak in Pazarlama bölge müdürlüğündeki yolsuzlukların peşini bırakmadığı için görevden alındığı ortaya çıktı.

        Reyondan satıldı cebemi girdi

-İstanbul Pazarlama bölge müdürlüğü Çay satış reyonundan satılan paketli çaylar ile ilgili kasa defterleri ve reyona verilen çaylar ile ilgili pis kokular gelmeye başladı. Bazı müdür düzeyinde personelin ortaklaşa çalıştığı ve satılan çayları cebe indirdiği iddiaları gündeme gelmeye başladı. Pazarlama bölge müdürlüğünde 150 ton dolayında Çaykur çayının nerede olduğu henüz kesinlik kazanmadı.

                ÖZEL HABER

RİZE: Uzun süredir gündemde olan ancak bir türlü sonuçlanmayan Kayıp çaylar ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken kayıp çayların akıbeti için her hangi bir adliyeye suç duyurusunda bulunulmaması dikkatlerden kaçmıyor.
      2016 Kasım ayında başlayan ve 3 yıla yakın süredir kayıp çaylar ile ilgili Çaykur tarafından gönderilen müfettişlerin kuruma ait çaylar ile ilgili her hangi bir işlem yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

       Kimler susuyor

Çaykur Genel Müdür vekili tarafından müfettiş gönderildiğine dair defalarca beyanatlar verilmesine rağmen bir türlü müfettiş raporları ortaya çıkmadı. 3 Yıla yakın süredir kayıp çaylar ile ilgili ortaya somut gelişmeler atılmazken, piyasa oyalanmaya devam ettiriliyor. Pazarlama bölge müdürlüğünden Müdür, Müdür yardımcısı ve bir personel görevden alındı. Görevden alınan personelin kayıp çaylar ile ilgili sürekli genel müdürlüğe yazan kişi olduğu belirtiliyor.

         Çaylar ne oldu?

İddialara göre Pazarlama bölge müdürlüğü girişinde bulunan Çay satış reyonuna satış için verilen çayların kayıtlarının birçoğunun tutulmadığı ve burada satılan çayların bazı kişilerce paylaşıldığı belirtiliyor. İddialara göre, Bazı firmalara verilen çaylar ile ilgili fatura kesilmediği de belirtilen iddialar arasında yer almakta.

     Vatandaş sonuç bekliyor

Çaykur a ait İstanbul ve Ankara pazarlama bölge müdürlüklerinden kayıp çaylar ile ilgili ne oldu, Kim çaldı, Çaylar nerede, Müfettişler ne yaptı? Bu konuda gelişmeleri Rizeliler ve Tüm Türkiye merak etmekte. Kimler soruşturmaya parmak bastığı merak ediliyor.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE