• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYKUR” dan büyük başarı

Rafting Şampiyonasında ÇAYKUR Takımı klasmanda Dünya ikinciliğini kazandı.

ÇAYKUR” dan büyük başarı

Çaykurspor Rafting takımı, 08-13 Haziran 2019 tarihleri arsında, Tunceli İli Munzur nehrinde gerçekleşen Dünya Rafting Şampiyonasında, ÇAYKUR Rafting takımı uluslararası başarıya imza attı.

Çaykurspor Rafting takımı Tunceli’deki Dünya Şampiyonasının Genel Klasman 5.RX kategori yarışmalarında Dünya ikinciliği şampiyonu oldu.

Türkiye'de ilk kez Tunceli'nin ev sahipliğinde Munzur Nehri’nde düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası, yarışların ardından düzenlenen kupa ve ödül töreniyle sona erdi. Munzur Nehri üzerinde Valiliğimizin ev sahipliğinde düzenlenen ve 20 ülkeden 800 sporcunun katıldığı Dünya Rafting Şampiyonası, 3 gün süren yarışlarda dereceye giren takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Tunceli'de düzenlenen 2019 Dünya Rafting Şampiyonası'nda 24 ülke arasından Genel Klasman' da 5. RX kategorisinde Çaykurspor Rafting takımı Dünya 2.si oldu.

Çaykurspor Rafting Kulübü Antrenörü Rıza AVCI, “Ülkemiz ve Rafting sporumuzun geleceği adına Tunceli ilimiz Munzur nehrinde başarıyla gerçekleşen Dünya Rafting şampiyonası organizasyonda katkılarından dolayı, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Tunceli Valimize, Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı ‘ya, TSK ve Emniyet Güvenlik Güçlerimize, bizlere her zaman destek veren Çaykur Genel Müdürü Vekili ve Çaykurspor Kulübü Başkanı Yusuf Ziya Alim’e, Kulübümüz yöneticilerine, Organizasyon yetkililerine ve teknik heyetine katkılarından dolayı şahsım ve sporcularım olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu şampiyonluğumuzu, ülkemize, Rize’mize ve Çaykur’a armağan ediyoruz. ”dedi. Dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Tunceli Valimize, Mülkamüllerimize, Güvenlik Güçlerimize Şube Müdürümiz Mahir Biberoğlu'na Federasyon Başkanımız Fikret Yardımcı'ya katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Tunceli Valimize, Mülkamüllerimize, Güvenlik Güçlerimize Şube Müdürümiz Mahir Biberoğlu'na Federasyon Başkanımız Fikret Yardımcı'ya katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. SAYGILARIMIZLA

Mameki Parkı`nda düzenlenen ödül törenine, Vali  Tuncay Sonel, Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Ödül töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Tunceli valisi Tuncay Sonel, Tunceli'nin ev sahipliğinde Dünya Rafting Şampiyonası'nı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sonel, "Misafirlerimize Dünya Rafting Şampiyonası süresince Tunceli olarak, ülkemiz olarak ev sahipliğini en iyi şekilde yapmak için uğraş verdik. Bu dostluk burada bitmeyecek, bundan sonra da devam edecek.  Gelen misafirlerimize kapımız ve yüreğimiz her daim açık. Sizleri kutluyorum. Şili'den Hindistan'a, Brezilya'dan İtalya'ya, Kosta Rika'dan Fransa'ya kadar pek çok ülkeden buraya gelen misafirlerimize iyi ki geldiniz diyoruz. Dereceye giren tüm sporcularımızı ve teknik heyeti  tebrik ediyoruz.” dedi.
Dünya Rafting Federasyonu Başkanı Danilo Barmaz da yaptığı konuşmada, " Bu nehirde Tunceli'de yaptığınız bu projeler karşısında çok etkilendik. Size gönülden teşekkür ediyoruz. Bizi buraya davet edip ev sahipliği yaparak, sonsuz imkânlar sunduğunuz için sizlere ve bütün Tunceli halkına teşekkür ediyorum” dedi.

2021 Dünya Rafting Şampiyonası Fransa`da yapılacak.
Dünya Rafting Şampiyonası Sonuçları:
Açık Yaş Kadınlarda: Rusya birinci, İtalya ikinci ve Şili   üçüncü
Açık Yaş Erkeklerde: Brezilya birinci, Kazakistan ikinci ve Rusya üçüncü
Karmada ise: Rusya birinci, Dünya Rafting Federasyonu takımı ikinci ve Şili takımı üçüncü oldu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE