• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYKUR Çöpe para vermeyecek

-Özel sektörün 2 TL ve altında yaş çay almaya başlaması ile birlikte üretici ÇAYKUR u tercih etmeye devam etmesinin ardından günlük alımları 9 bin ton olan ÇAYKUR un önümüzde ki günlerde kapasitenin dolması ile zor durumda kalması bekleniyor.

ÇAYKUR Çöpe para vermeyecek

RİZE: 10 Mayıs ta açılan yaş çay kampanyası ile birlikte birinci sürgün alımları devam ederken Çaykur 46 Yaş çay fabrikasında faal olarak çalışmaya başladı.

   10 Mayıs ta Çaykur un çay almaya başlamasının ardından sahil kesimlerinde yoğun bir şekilde başlayan hasadın ardından sahil kesimlerine yakın bölgelerde de üretici bahçeye girerken Çaykur 46 Çay fabrikasını tam kapasiteye çıkarmaya başladı. Son günlerde üreticinin bahçeye girmesi ile birlikte Çaykur üretim kapasitesini yakalamaya başlarken 56 bin ton dolayında da yaş çay aldığı belirtildi.

     Çaykur kaliteye yöneldi

  Çaykur”dan yapılan açıklamada “2019 yılı çay sezonu öncesinde ve içerisinde bulunduğumuz günlerde sıklıkla kaliteli çay alım vurgusu yapıyor olmamız bazı çevrelerde ve müstahsillerimizde üzerinde “çay almamak için zorlaştırma manevrası yapıyorlar” olarak yanlış anlaşılmakta veya böyle bir algı oluşturulmaktadır. Teşekkül olarak kaliteli çay alımına vurgu yaparken, müstahsillerimizden çay almayacağız veya alımı zorlaştıracağız demiyoruz. Burada vurgu yaptığımız esas mesele; toplama hatalarından arındırılmış, yabancı ot, dip kök, kuru yaprak vesaire barındırmayan kaliteli çay almaktır. Kaldı ki çay almak taraftarı oluşumuzun en büyük göstergesi, daha çay sezonuna başlamadan önce birinci sürgün dönemi için dekara 500 kg olarak açıkladığımız yüksek kota miktarıdır.  Bazı müstahsillerimiz üzerinde bizimle ilgili oluşan “bunlar bu sene çay almayacaklar” gibi yanlış algının ortadan kaldırılması için Çaykur olarak bütün ekiplerimizle alım yerlerinde bilgilendirme, alım ekibimiz aracılığıyla bizzat birebir iletişim kurarak doğru paylaşımlar aktararak elimizden geleni yapıyoruz” denildi.

       Çaykur tercih ediliyor

Açıklamada “Kamuoyunun da çok iyi bileceği gibi; açıklanan çay fiyatı ve ilan ettiğimiz birinci sürgün dönemi kota miktarı memnuniyetinin oluşturduğu iyimser hava; müstahsillerimizin çay hasadına yoğunluk vermesine ve çayının çoğunluğunu ivedilikle Çaykur’a satmaya sevk etmektedir.  İşte böyle bir süreçte Çaykur olarak hiçbir müstahsilimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Devletimizin ve bölgenin bize yüklediği misyon gereği elimizde olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz, teknik ve idari imkânlarımız ölçüsünde bir kg fazla çayı nasıl alır ve nasıl işleriz arayışı içerisinde olacağımızın bilinmesi isteriz” denildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE