• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYKUR Çay Satışında Tavan Yaptı

-ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çay satışlarının önceki yıla göre iyi yerde olduğunu söyledi.

ÇAYKUR Çay Satışında Tavan Yaptı

Özlem ÇETİN

-ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim önceki yıla göre 15 bin tonluk bir artış sağladıklarını belirterek “ Yılbaşında toplam rekorumuzu göreceğiz. Her yıl 110-120 bin ton arasında satış yapmaktaydık; şu an önceki yıla göre 15 bin ton ilerdeyiz” dedi.

-DİDİ Satışlarında ise son rakamın 80 Milyon litre olduğunu belirten Alim “ DİDİ daha önce Çaytaş’a bağlıydı ve bunu ÇAYKUR’a kattık. Yılbaşında DİDİ satışlarından ne kadar kar ettiğimiz ortaya çıkacak. DİDİ ÇAYKUR’un bir ürünüdür ve öyle kalacak” dedi.

RİZE: ÖZEL- Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yaş çay alımlarının hafta sonu tamamlanacağını belirtti.

     Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ve Genel Müdür Yardımcısı Turgay Turna gazete sahibi Mustafa Bayrak ile bir süre sohbet etti.

   Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yaş çay alımlarının hafta sonunda tamamlanabileceğini belirterek “ Şu ana kadar 119 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Bazı bölgelerde alımlarımız sürüyor. Günlük alımlar bin ile bin 500 ton arasında değişmekte ve her geçen gün bu rakam düşmekte. Son sürgünde 227 bin ton dolayında yaş çay aldık” dedi.

Kuru çay satışlarında artış var

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim son 3 yılın rakamına göre kuru çay satışlarında artış elde ettiklerini belirterek önceki yıl bu aylarda 50 bin ton dolayında kuru çay satışı yapmıştık. Daha önceki yıl 45 bin ton seviyesindeydi; bu yıl ise 22 Eylül itibari ile 65 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdik. Tabii bölgelere yaptığımız ziyaretlerin katkısı olmuştur” dedi.

     Yılbaşında satışların net ortaya çıkacağını belirten Alim “ Her yıl ortalama 110 ile 120 bin ton dolayında kuru çay satışı gerçekleştiriyorduk. Bu yıl yılsonunda bu rakamın üzerinde miyiz ona bakacağız” dedi.

DİDİ ÇAYKUR’un ürünü

DİDİ satışlarında 80 Milyon litre satış yaptıklarını belirten Alim “ Bilindiği gibi DİDİ Çaytaş’a bağlıydı, biz bunu ÇAYKUR’a bağladık ve bunun bağlama süreci sürdü.  DİDİ’den iyi para kazandığımızı biliyorum. Yılsonunda ne kar elde ettiğimiz ortaya çıkacak. DİDİ satışlarında herhangi bir sorun yaşamadık ve Pazar ağımızı genişletmeye devam ediyoruz” dedi.

Paketleme yılbaşında hazır

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim dünyanın bir numara paketleme tesisinin yılbaşında hizmet vermeye başlayacağını belirterek “ Şu an 4-5 makinemiz eksik ve bunların gelmesi ile paketleme tesisimiz hizmete girecek. El değmeden günde bin ton çay paketlene bilecek. Bu bizim ihtiyacımızı fazlası ile karşılayacak. Kuru çayın harmanlanması içindeki çöplerin alınması ile başlayacak işlemler paketlerin kolilere yüklenmesine kadar sürecek. Paketleme tesisimizde şu an çift vardiya düşünüyoruz ve paketleme isteyen başka çay sektörüne de hizmet verebileceğiz” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE