• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Buruk: `Her maç ayrı bir final`

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Okan Buruk, Atiker Konyaspor maçı ile birlikte bundan sonra oynayacakları her maçın kendileri için ayrı bir final maçı olduğunu söyledi.

Buruk: `Her maç ayrı bir final`

Turgay AYHAN

Teknik Direktör Okan Buruk, Çaykur Rizespor’un Mehmet Cengiz Tesislerinde basın mensuplarıyla haftalık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Berabere kaldıkları Kayserispor maçının ardından Milli Maç arasına girdiklerini ve bu arayı da en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Buruk, “Milli ara uzun bir süre oluyor. Bu araya son Kayserispor beraberliği ile girdik. Kazanabileceğimiz bir maçı rakip 10 kişi kaldıktan sonra berabere bitirdik. Tabii oradaki en büyük sıkıntımız hem sakatlar vermemiz hem de 4 tane oyuncumuzun cezalı duruma düşerek Konyaspor maçında olmamasıdır. Bizim için olumsuz bir durum oldu ama oyuncularımızın hepsine güveniyoruz. Kendi sahamızda oynayacağımız bir maç olacak Konyaspor maçı ve bu maça hazırlanmak için Dinamo Batumi takımıyla bir hazırlık maçı yaptık. Milli takıma giden arkadaşlarımız vardı. Onların eksikliğinde diğer arkadaşlarımızı görmek istedik. Bu anlamda faydalı bir hazırlık maçı oldu. Orada da kazanarak devam etmek, konsantre açısından, takımımızın yüzde yüzünü sahaya yansıttığını görmek güzel oldu.” dedi.

Bütün Rize halkını maça bekliyoruz

Pazar günü sahasında konuk edecekleri Atiker Konyaspor maçına en iyi şekilde hazırlanmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Buruk, “Milli takıma giden arkadaşlarımız vardı. Bugün Brabec’in de aramıza katılmasıyla bütün arkadaşlarımız tamamlanıyor. Genel olarak eksiklerimiz dışında oyuncularımızın isteklerinden, çalışma temposundan çok memnunum. İnşallah bunu hafta sonu taşımak istiyoruz. Bu maç ve bundan sonraki oynayacağımız her maç bizim için final maçı, o yüzden çok ciddi ve istekli şekilde bu maça da hazırlanmak istiyoruz. Özellikle iç sahada seyircilerimizin stadı doldurması ve bizi desteklemesi bizim için çok değerli olacaktır. Bütün Rize halkını, taraftarlarımızı maça bekliyoruz. İnşallah onlarla birlikte maçın ardından sevinen taraf biz oluruz ve yolumuza güzel bir şekilde yükselerek devam ederiz.” dedi.

Gol atabileceğimizi düşünüyorum

Rakip Konyaspor ile ilgili analiz yapan Buruk, özellikle oyun içerisinde çok yetenekli futbolcuların olduğunu söyleyerek, “Zaman zaman oyun içerisinde git-gel’leri olan bir takım ama hücum hattında gerçekten iyi oyunculara sahipler. Kadro derinliği de çok iyi. Hücum hattında oynayan 4 oyuncuları var ama onların da arkasında çok iyi diyebileceğimiz 4 oyuncu daha var. Bu yüzden oyunun devamında da hamle yapma şansı yüksek olan bir takım. Hücum hattında etkililer, savunmada ve orta sahada zaman zaman değişkenlikleri oluyor. Son 5 maçlarına bakınca çok iyi sonuçlar almasalar da iyi bir takım. İç saha, dış saha benzer oyunu oynuyorlar. Bu maçta rakibimize karşı taraftarlarımızla birlikte takım olarak göstereceğimiz direnç önemli. Özellikle savunma anlamında sıkıntıları olduğunu ve bu anlamda gol atabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Gladkyy yüzde yüzünü bulmadı

Ukraynalı 31 yaşındaki Oleksandr Gladkyy’nin performansıyla ilgili değerlendirmede bulunan Okan Buruk, “Eksikleri var yüzde yüzünü bulmaya çalışıyoruz. Sezon başı yapmadan geldi. Özellikle hazırlık maçları onun için çok iyi oluyor. Tam olarak yüzde yüzünü şu anda bulmadı. Oynayarak bulacak. Özellikle ceza sahası içinde çok etkili bir oyuncu, oraya topu getirdiğiniz zaman gol anlamında çok iyi bir ayağa sahip. Oyun içinde bizim isteklerimizi daha fazla yerine getirmesini ve ceza sahası içinde daha fazla etkili olmasını istiyoruz tabii. Hem top alan, hem rakipten top kazanan ve özellikle fiziksel olarak yüzde yüzünü bulduğunda bizim için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu hazırlık maçlarında ve kupa maçında da gördük. Ceza sahası dışında da oyunun diğer bölümleri açısından da kendisini geliştirebilirsek takımımız için önemli bir oyuncu olacaktır.” dedi.

Vedat iyi bir profesyonel

Buruk Vedat Muriqi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “Vedat çabuk yorulan bir oyuncu değil. Antrenman bittiğinde bile durup 15-20 dakika ekstra çalışma yapabilen bir oyuncumuz. Yaşı genç, futbolu seven, futbolla yaşayan, aile yaşantısı düzgün iyi bir profesyonel. Bana göre henüz mental olarak fiziksel yorgunluk yaşayacak bir yaşta değil. Kosova Milli Takımının son oynadığı Milli maçında 2-3 dakika gibi az bir süre alarak, yorulmadan aramıza katılması Konyaspor maçında bize daha fazla fayda sağlayabilmesi açısından iyi oldu” dedi.

En büyük eksikliğimiz kanatlar

Takımın en büyük eksiğinin kenar oyuncularının olmayışı olduğunu ifade eden Buruk, “Kadro planlaması yaptığımızda alternatifi olmayan 3 tane kenar oyucumuz var. Umar Aminu, Samudio ve Süleyman. İkisi aynı anda eksildi ve bu bizim açımızdan tabii ki bir dezavantaj. Diğer oyuncularımız o bölgede oynamayan oyuncularımız. Merkezde 7-8 tane oyuncumuz var. Kenar oyuncusu anlamında büyük eksikliğimiz var. Orayı doldurmaya çalışacağız. Direk o bölgenin oyuncusu yok ama yaptığımız antrenmanlarda o bölgede oynatabileceğimiz alternatifler bulmaya çalışıyoruz. Zorlu bir fikstüre giriyoruz. İki tane deplasman maçımız, kupa maçımız ve ardından içeride Başakşehir maçımız var. Musa’nın da sakatlığı sürüyor. Bu yüzden bu süreçleri alabileceğimiz maksimum puanlarla atlatıp tam kadro çalışmalara başlamak istiyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için kadro içindeki oyuncularımızı da korumamız gerekiyor” dedi.

Zorlu bir fikstüre gireceğiz

Buruk zorlu bir fikstüre gireceklerini söyleyerek, “Kupa maçı, Fenerbahçe maçı ve hazırlık maçıyla birlikte artık kazanmaya alışmak istiyoruz. Bu hem psikolojik olarak rahatlamak, hem puan durumundaki yerimizin değişmesi adına olumlu olacaktır. Konyaspor maçı bizim için çok önemli. Zorlu bir fikstürü gireceğiz daha sonra. O yüzden iç sahadaki performansımız ve galibiyetimiz çok önemli olacak. Ö yüzden özellikle taraftarımız Fenerbahçe maçında olduğu gibi bize çok büyük destek vermeli. Milli takımdaki tabloyu gördük gerçekten muhteşemdi aynı atmosferi bizim maçta da taraftarımızdan bekliyoruz. Biz de inşallah sahaya en iyimizi yansıtan bir takım olacağız ve taraftarımızla birlikte kazanan bir takım olmak istiyoruz” dedi.

Hem lig, hem kupa

Hem lig, hem de kupa maçlarını bir arada götürmeyi hedeflediklerini belirten Buruk, “Ligin genelinde kadro yapımıza baktığımızda bazı oyuncularımızı oynatıyoruz. Kupa maçları da bu anlamda bize faydalı oluyor. Hem lige, hem kupaya çıkabilecek İki tane on birimiz var elimizde. O yüzden kupada da aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Çünkü maç oynamak oyuncu için çok önemli bir şey. Özellikle kupada hem hedef seçiyoruz, hem de çok fazla fırsat veremediğimiz oyuncuların performanslarını görüyoruz. Sakatlıklar oluyor, cezalılar oluyor, bu tür durumları geçiştirebilmek ve oyuncularımızı doğru hazırlayabilmek için bu 90 dakikalar çok önemli oluyor. Kupa da bunlardan biri. Hem maddi olarak da kulübümüze katkıları var. Bu kısmı da düşünmek zorundayız. O yüzden kupada da aynı şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE