• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bürokraside metal yorgunluğu olanlar var

-Rize de yatırımları değerlendiren AK Parti Milletvekili Muhammet Avcı seçim yatırımlarının siyasetçinin kişiliğinden çaldığını söyledi.

Bürokraside metal yorgunluğu olanlar var

RİZE: Rize de ki yatırımlarla ilgili Ziraat Çay bahçesi Çayla da gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı metal yorgunluğu olanların değiştirileceğini söyledi.

     Sabah Kahvaltısında Ziraat çay bahçesinde Gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı ve İl Başkanı İshak Alim yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Avcı yaptığı açıklamada “ Şehrimizin beklediği iki önemli Proje Lojistik Üs ve Şehir hastanesi bu yıl yatırım programına alındı. Lojistik üs yap işlet devret modeli ile olmadığı taktirde devlet eli ile yapılacak, Lojistik Üs u yaptığında tabii bunun demir yolu bağlantısı da şart, Samsun – Sarp demiryolu için çalışmalar var, ayrıca Erzincan – Trabzon demiryolu yapılırsa bir ayağı Rize olacak, Yine Şehir hastanesi için 3 ayrı yer düşünülmekte ve bunlardan birine karar verilecek. Deniz dolgusu, Düz köy veya Salarha bölgesinde düşündüğümüz bir alan, bunun kararını sağlık bakanlığı verecek. şu an araştırma hastanemiz yüzde yüz 10 seviyesinde çalışmakta, burada doktorlara yüklenmemek gerek, günde 5 bin dolayında poliklinik yapılmakta” dedi.

       3 mega proje

Rize de 3 mega projenin Cumhurbaşkanı  sayesinde hayata geçirileceğini belirten Avcı “ Hava limanı inşaatımız sürmekte, bu yıl sonunda ilk uçak inecek, bunun yanında lojistik üs ve şehir hastanesi yine bu projeler arasında., Sanayi sitesinin taşınması ile ilgili Sanayi esnafı ile bir araya geldik, onların bazı talepleri var ve TOKİ Genel Müdürü yakında Rize ye gelerek bu esnaflarımız ile bir arada olacak, Sanayi Sitesinin Çiftekavak ta taşınması ile ilgili görüşmeler olacak, Çiftekavak ta bazı vatandaşlarımızın verilen fiyatlara itirazları var ve o insanlar haklı, bu konu da gündeme gelecek. Kentsel dönüşüm ile ilgili yine TOKİ Genel Müdürümüz buradaki esnafımızın sorunlarını dinleyecek ve çözüm için çalışacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili birinci etap çalışmamızın sorunlarını çözer isek ikinci ve 3 etap bizim için rahat bir şekilde yerine getirilmiş olacak” dedi

     Yol çalışmalarımız devam ediyor

Salarha duble yol çalışmalarının yakında başlayacağını belirten Avcı “ Salarha tüneli yıl sonunda hizmete girecek ve tünelin hizmete girmesi ile duble yol çalışmalarımızda büyük bir aşama kaydetmiş olacak. Bunun yanında Güney Çevre yolu ikinci etap çalışmalarını başlatacağız, daha önce Pehlivantaşı”na  bağlanacak olan yolu şimdi Derepazarı- Kendirli yoluna bağlayacağız, bu konuda çalışmalar sürüyor. Ayrıca yine Hemşin ile Ç.Hemşin in birbirine bağlantı yolları yapılacak, Çayeli – Hemşin bağlantı yolu çalışması sürüyor. İyidere ilçesinde sahil yolu öncesi kullanılan eski yolun yeniden hayata geçmesi için çalışmalar var, Pazar ilçesinde giriş kavşağını ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.

      750 ile 1000 kişi arasında işçi alınacak

Çaykur da 750 ile 1000 kişi arasında mevsimlik işçi alınacağını belirten Avcı “ Kesinlikle noter huzurunda çekiliş yapılacak, bununla ilgili şu an tarih belli değil, bu konuda ileride gerekli duyurular yapılacak. Çaykur dan 700 dolayında işçi ve memur emekli oldu, Yine yakinen takip ettiğimiz DİDİ fabrikası ile ilgili çeşitli dedikodular üretilmekte, Kemer ötesi, kemer berisi diye bu konuyu  bir yerlere çekmek isteyenler var, bizim için Rize bir bütündür ve asla değişmez, neresi uygun ise, nereye karar verilirse verilsin, bu siyaset dişi olacaktır. Bazı kişiler bu konuyu kaşımaya devam ediyorlar, bu doğru değil” dedi.

      Ayder de çalışmalar sürüyor

Ayder yaylasında otopark çalışmalarının devam ettiğini belirten Avcı “ Buradan çıkan hafriyat Ardeşen ilçesine taşınacak ve deniz dolgusu üzerinde Millet bahçesi yapılacak, Ayder de ikinci etap çalışmalarında bazı oteller belli yerlere taşınacak, bunun yanında Ayder kaplıcaları için yeni bir tesis yapılması planlanmakta,  Turizm bakanı ile birlikte İkizdere ilçesinde yaptığımız incelemelerde ilçede turizm köyü yapma çalışmamız olacak, bu bir örnek teşkil edecek ve Ayder gibi ikinci bir alternatifimiz oluşmuş olacak, Bakan ile birlikte Sivrikaya, Meles ve Petran da incelemelerde bulunduk ve buraların birinde karar verilecek, aslında bu tür projeleri tüm köylerimizde uygulamak mümkün. Kalkandere ilçemizde TOKİ tarafından çaykur dan alınan arazi üzerinde konut yapımına başlayacağız” dedi.

      Bakan beğendi

İkizdere ilçesinde Turizm Bakanı ile birlikte yaptıkları incelemede Bakanın ilçede Sivrikaya, Meles ve Petran bölgelerini beğendiğini belirten Avcı “ Turizm için önemli bir coğrafya ve doğaya sahibiz, bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerek.  Fındıklı da sporcu ve gençlik kamp merkezi bitmek üzere, burada önemli bir yatırım yapıldı ve yıl içinde hizmete girecek” dedi.

       Seçim yatırımı siyasetçinin kişiliğini çalar

Seçim öncelerinde temel atmak ve sonra işi yarıya bırakmak gibi bir çalışma içinde AK Partinin hiç olmadığını belirten Avcı “  Bizim dönemimizde buna rastlamak mümkün değil, Attığımız her temeli mutlaka bitirdik.  Seçim yatırımı için atılan temeller gelecekte siyasetçinin kişiliğini çalar” dedi.   

         Metal yorgunluk içinde olanlar var

Rize de ki bazı bürokratlar ile ilgili sorulan sorulara ise “ Elbette uzun yıllardır bürokraside görevde olan bazı müdürlerin metal yorgunluğu var, bunları kısa sürede değiştireceğiz. Görevini laiki ile yapmayanların yerine daha heyecanlı ve çalışkan insanlar gelecek. Metal yorgunluğuna asla izin vermeyiz” dedi.

        Alim “ Kongrelerimiz başlayacak”

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ise” Kongre sürecimiz başladı, Delege seçimlerini tamamladık, nüfusu 5 binin altında olan beldelerimizde atamalarımızı yaptık.  7 Mart tarihinde Güneysu ilçe kongresi ile başlayacağız, Bunun akabinde 8 inde Ç.Hemşin, 20 Mart tarihinde İkizdere, 21 Mart ta ise Kalkandere ve İyidere ilçe kongrelerini yapacağız. Diğer ilçelerimiz henüz belli değil, ancak Ramazan ayına kadar tüm ilçelerimizi tamamlamış olacağız. İl kongremizi ise Ağustos veya Eylül ayında yaparak kongrelerimizi tamamlamış olacağız.  AK Parti olarak tüm eski ve yeni partililerimiz ile birlikte bu kararları alıyoruz.  90 bin parti üyemiz vardı, bugün bu rakam 93 bin ve 100 bine ulaşmak istiyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE