• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Bu hastanede eğitim verilmez”

Prof. Dr. Şaban Şimşek hastane hizmetlerinin alt sıradan başlayarak üste doğru gitmesi gerektiğini belirterek “ Ben gözlük veren olmamalıyım, hastanın son halı bana gelmeli, hizmet sağlık ocağından, hastaneden sonra bize düşmeli” dedi.

“Bu hastanede eğitim verilmez”

RİZE: Araştırma hastanesinin öğrenciler için olumsuzluklar oluşturduğunu belirten Tip Fakültesi Dekanı Şaban Şimşek hazırladığı raporu Cumhurbaşkanına sunmadan önce STK lar ile paylaştı.

     Rize RTEÜ Araştırma hastanesi Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek öğretmen evinde STK başkanları ile bir araya gelerek hazırladığı raporu STK başkanları ile paylaştı.

   Şimşek konuşmasında “ Cumhurbaşkanımız 6,5 ay önce beni arayarak Rize”ye gelmemi istedi ve benden Araştırma hastanesi için bir rapor hazırlamamı istedi, bende uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucunda bir rapor hazırladım, elbette bunda sizlerinde katkısını bekliyorum.  Fakültemizde 550 öğrencimiz bulunmakta, bunların 54 ü yabancı öğrenci, 2008 ve 2009 yılında eğitime başladık ve 73 mezun verdik. Araştırma hastanemiz 2005 yılında Devlet hastanesi olarak yapıldı. 2008 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Yapılan odalar 10 metre kare ve burada hekim, asistan, öğrenci ve hasta bir arada olamıyor. Odalara geleneksel Tip nosyonu kazandırmalıyız” dedi.

    Sağlık hizmetleri tabandan gelmeli

Şimşek açıklamasında sağlık hizmetlerinin sağlık ocaklarından başlaması gerektiğini belirterek “ Kimse sağlık ocaklarına veya hastanelere gitmiyor. Gözlük alacak olanda profesör istiyor, halbuki hizmet tabandan yukarı doğru gitmeli. Biz gözlük mü verelim ameliyat mı yapalım. Araştırma hastanesinde 1047 yatak kapasitesi var ve yüzde 83 lük doluluk oranı var, Devlet hastanesi yüzde 59 ve Kaçkar hastanesi yüzde 32 ile çalışmakta. Üniversitemiz ile birlikte kurulan üniversitelere 1500 kadro tahsis edilirken RTEÜ ne ise 1320 kadro tahsis edildi.  Hemşire eksiği yüzünden bazı yoğun bakım ünitelerini açamıyoruz” dedi.

     Araştırma hastanesinin bir yılda 1 milyon 900 bin poliklinik yaptığını belirten Şimşek” Hafta içinde 7 bin 600 hasta poliklinik yapmakta. Acillere ise yılda gelen hasta sayısı 500 bin dolayında bir yılda 2 milyon 400 bin hasta acil veya polikliniklere gelmekte” dedi.

    Şimşek Araştırma hastanesinde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini tip fakültesinin sağlıklı hizmet verebilmesi için yapısal değişikliklerin şart olduğunu söyledi.

    Prof. Dr. Şaban Şimşek hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan”a sunacağını belirtti.

   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE