• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Bu halkı kimse deviremez”

Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Türkiye’nin ilk kez sıkıntı yaşamadığını Türk halkının dik durmaya devam ettiğini söyledi.

“Bu halkı kimse deviremez”

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin ilk kez krizlerle karşılaşmadığını belirterek “ Bu ülke çok sayıda kriz atlattı. Halkın dik duruşu ve beraberliği sayesinde bu tür krizleri atlattık; bunu da atlatacağız. Cumhurbaşkanımız titiz davranıyor; ekip olarak bizlerde aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın yanında yer alıyoruz” dedi.

-Yazıcı “Suriye’de oluşan duruma, bütün dünya çapında oluşturulacak bir ortak çözüm çok önemli. O bölgedeki en önemli ülke Türkiye’dir. Suriye Türkiye’nin komşusudur ve iletişimimiz çok güçlü. Suriye’de yaşanan olguların getirisiyle göç etmiş;  4 milyon kadar Suriyeli vatandaş Türkiye’de acili yet gerektiren bir durumdadır. Dolayısıyla biz kendi güvenliğimiz başta olmak üzere; elbette ki hudutlarımıza oluşacak herhangi bir yapılanmaya da asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ÖZEL

 RİZE: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya Milletvekili Muhammet Avcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap ve il Başkanı İshak Alim eşlik etti. Tek Bayrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Bayrak ile bir süre sohbet eden Yazıcı burada yaptığı açıklamada çay kanununun sorunları çözmeyeceğini belirterek “ Üretici çay kanununu bekliyor, ancak bu sorunların çözümünde etkin rol oynamayacak. Burada üretici kendi ürününe sahip çıkmalı” dedi.

    Türkiye de yaşanan ekonomik krize değinen Yazıcı “ Türkiye ilk kez sıkıntı yaşamıyor. Ülkemizin muazzam bir deneyimi var. Öncekiler farklı, ticari yönü farklı. Cumhurbaşkanımız titiz, teakkul içinde davranıyor. Ekipte aynı, dünya literatüründe, dünya ekonomik değerlerini örnek aldığımızda Merkez Bankası 6.23’lik faiz ortalaması yaptı. Etkin oldu, Merkez Bankası’nın anayasal önlem yapması yetti. 20’sinde orta vadeli 3 yıllık program deklere edilecek. Milletçe Türkiye’ye yönelik yapılan ekonomik savaşın Türk halkı farkında. Daha önce de 2001 yılında yaşadığımız ekonomik sıkıntılar vardı. Kamu kurumları zor durumdaydı” dedi.

      Yazıcı “Türk parasında önemli bir kayıp mevcut. Olan bir şeyi görmemezlikten gelemeyiz ama umuyorum bu durumları hep birlikte aşacağız. Bu durumun bir diğer boyutu da farkındalık ile oluşturuluyor. Amerika’nın yürüttüğü ve başını çektiği bu operasyon hedefinde sadece Türkiye’yi değil, Çin, Rusya; İran gibi hedef ülkeler var.  Parasal olarak bu noktada yapılan operasyonun görülmesi önemli.  Bu operasyon el tavır içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konudaki tavrının çok iyi bir şekilde belirtti. Bu bakımdan olacak ki bu operasyona maruz kalmış veya maruz kalma riski taşıyan kimi Avrupa ülkeleri dâhil olmak üzere Türkiye’ye yönelik bu operasyon ile dikkat çekmek istediler” dedi.

 Bu durumu aşacağız

 Hayati Yazıcı açıklamasında “ Türkiye ve diğer dünya ülkelerinin zafiyet içine girmesini ve dengesini bozma olasılığını hedeflendi. İnşallah bu durumu aşacağız. Tabi ki hükümetler önlem alıyor. İlerleyen durumda tasarruf etmemiz gerekebilir.  Harcamalarda daha dikkatli davranacağız; gereksiz harcamaları bir kenara bırakacağız. Yatırımlarla ilgili de önemli sıralaması yapmak suretiyle, eldeki imkânlarımızı o alanlara yönlendireceğiz. Bu ekonomik durumu aşacağız. Ülkemizde ulusal düzeyde bir sorunla karşı karşıya gelindi. Kimi fırsatçılar da bu durumu bireysel çıkarları için avantaja dönüştürmeye çalıştılar. Girdileri döviz tedarikine dâhil olmayan materyalleri kullanmamalarına rağmen, arz ettikleri ürünlerin fiyatlarını arttırıyorlar. Bu konuda da ilgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz; üstün, güçlü, önemli bir ülkeyiz bu durumu aşacağız” dedi.

Suriye de ortak çözüm şart

Yazıcı “Suriye’de oluşan duruma bütün dünya çapında oluşturulacak bir ortak çözüm çok önemli. O bölgedeki en önemli ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin komşusudur ve Suriye ile iletişimimiz çok güçlüdür. Suriye’de yaşanan olguların getirisiyle göç etmiş;  4 milyon kadar Suriyeli vatandaş Türkiye’de acili yet gerektiren bir durumdadır. Dolayısıyla biz kendi güvenliğimiz başta olmak üzere; elbette ki hudutlarımıza oluşacak herhangi bir yapılanmaya da asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda hep kararlı bir duruş sergiledik ama bir taraftan da Suriye ve benzeri ülkelerde; Irak dahil dünya ulusları tarafından yürütülen politikalarla bağlantılı olarak hep insani değerleri önde tuttuk.  Demokrasi, yaşama hakkı, insan hakları, güvenlik gibi kavramlar önceliğimiz oldu. Bunlar bizim için farklılık teşkil etmedi. Demokrasi Londra’da neyse Bağdat’ta da o olması gerekir.  Bu konunun özellikle ülke olarak altını çizdik. İkili davranan, farklı davranış içinde olanlar oldu. Geçenlerde Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir tarafta Suriye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğünden yanayız söylemi içinde olup bazı ülkelerin orda kalıcı olma isteklerine delil teşkil edecek oluşumları sahiplendiklerini görüyoruz.

Türkiye’nin gerçek anlamda Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözü yok. Yeter ki Suriye halkı sulh ve güvenlik içerisinde, kendi kaderini tayin edebilecek düzeyde yönetimini; iş başına getirme hakkına kavuşsun. Bu anlamda da biz kararlı ve tutumluluğumuzu sürdürüyoruz” dedi.

Soçi de alınan kararlar önemli

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bu çerçevede önceki gün Soçi’den Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı arasındaki görüşmede çok ümit verici oldu. Türkiye’nin öteden beri savunduğu, tampon bölge oluşturulması konusunda her iki başkanın da açıklamaları oldu. Bu açıklamada dünya da çok yakinen takip edildi ve ilgi gördü. İnşallah verilen sözde durulur ve Türkiye’de uzun yıllardır devam eden bu sorun son bulur. Öncelikle bir anayasa düzenlemesi ve seçimler yapmak suretiyle Suriye’de arzu ettiğimiz, dilediğimiz düzeni sağlayacak bir yönetim olur” dedi.

Yerel seçimleri önemsiyoruz

Yazıcı yerel seçimler hakkında ise “Diğer siyasilerin yerel yönetimdeki uygulamaları doğruları yanlışları kendilerini ilgilendirir. Bizim kendi iç siyasetimiz bakımından belediye başkanlarının pozisyonlarının değiştirilmesine dönük yerel seçimler önemli. Daha doğrusu adaylar önemli. Parti önemlidir, partiden sonra da adaylar önemlidir. Dolayısıyla biz adaylarımızı belirlerken daha dikkatli daha özenli halkla iletişimi daha yüksek, halka dokunabilen ve elbette ki belediyecilik vizyonuna da sahip olabilecek; uyumlu çalışabilen arkadaşlarla çalışma gayreti içinde olacağız. Bu belirttiklerim çerçevesinde; adayları belirlerken ne kadar isabet kaydedersek, o kadar başarı sağlarız. Bu alanda eksiğimiz olursa elbette ki bizi, olumsuz etkiler. Daha dikkatli, hassasiyet içerisinde aday belirleme sürecini tamamlayacağız” dedi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE