• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Borçka da mahkum yakınları birleşti

Borçka da Mahkûm yakınları FETO döneminde yargılanarak cezaevlerine konan yakınlarının yeniden yargılanmasını istediler.

Borçka da mahkum yakınları birleşti

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka'da kendilerini mağdur "Mahkûm Yakınları" olarak niteleyen bir gurup basın açıklamasında bulundu.

Mahkûm eşi olan Emel Yağcı'nın okuduğu basın açıklamasına mahkûm aileleri ve vatandaşlar da destek verdi. Borçka Belediyesi önündeki meydanda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Mahkûm yakınlarına olarak yargı reformu içeriği ve MHP şartlı ceza indirimiyle ilgili basın açıklamamızdır. Ülkemizde özellikle Fetö terör örgütüne mensup hâkim, savcı, polis ve diğer adli ve yargı personellerinin hukuksuz işlemleri nedeni ile birçok mağduriyet yaşanmıştır.

 

Hapishaneler dolmuş taşmış sicil alan vatandaş sayısı büyük çoğunluğa ulaşmıştır. TCK’nin maddesinde mağdur yaratılmış Toplum kamuoyunu birinci önemli sorunu Adalet olmuştur.

Yurttaşların haklarını korumayan yargı adaletsizliğin sembolü haline gelmiştir. Yargı reformu paketinde yargılama, tutukluluk, infaz, denetimli serbestlik vb. konularda adil yargılanmadığını ve yüksek ceza aldığını düşünen adlı mahkûmlar i gerekli ve zorunlu düzenlemelerin ve yapılmasını istemekte ve beklemekteyiz.

Yazılı ve görsel basınla dillendirildiği ve 24 Eylül de TBMM başkanlığına sunduğu 19 Mayıs 2018 tarihine kadar ki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun, kamuoyunda büyük beklenti oluşturmuştur. Mecliste yasalaşmamıştır yargı paketi ile birlikte kamuoyuna ve mahkûmlara verilen bu sözler tutulmalıdır. Yargılama, ceza tekrar yargılanmasını adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Biz cezaevinde bulunan Mahkûmlarımıza af değil temiz bir sayfa istiyoruz

Biz Artvin'in Borçka ilçesinden mahkûm aileleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını devlet büyüklerimizin bu mağduriyetimize artık çözüm bulmasını istiyoruz biz Fetöcü savcı ve hâkimlerin suçlayarak Cezaevlerine mahkûm ettiği kader mahkûmlarına bir fırsat verilip tekrar yargılanmalarını istiyoruz.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, değerli milletvekillerim biz sizden çok şey istemiyoruz babasız büyüyen yavrularımızın babasının Gözü yaşlı evlatlarını yüreği acıyla babaların, oğullarını Değerli büyüklerim af yeni bir şans yeni bir hayat istiyoruz. Tertemiz bir sayfa istiyoruz biz.. Hak, Hukuk, Adalet istiyoruz, gözü yaşlı yavrularımızın gözyaşları dinsin istiyoruz. Soruyoruz size Sayın Cumhurbaşkanım Değerli Vekillerim çok şey mi istiyoruz Af istiyoruz Af...”

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE