• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bölgenin sigortasıyız

-Sağlık Müdürü Mustafa Tepe Araştırma ve Devlet Hastanesinin bölgeye hizmet verdiğini belirterek “ Hastane olarak bölgenin sigortasıyız, Ordu”dan Batum a kadar hizmet veriyoruz, hastanemizde yatak kapasitesi bize yetmiyor, yeni hastanenin yapılması ile bitmesi arasında 5-6 yıl geçeceğinden bazı tedbirler almak zorundayız” dedi.

Bölgenin sigortasıyız

       Mustafa BAYRAK

RİZE: Sağlık Müdürü Mustafa Tepe düzenlediği basın toplantısında hastaneler içinde bazı değişiklikler yapmak zorunda olduklarını söyledi.

     Sağlık il müdürlüğünde basın mensuplarının karşısına geçen Sağlık Müdürü Mustafa Tepe açıklamalarında “ Araştırma hastanesi 1998 yılında projelendirildi ve 2005 yılında hizmete 250 yatak kapasiteli olarak girdi. 77 bin metre kare alan üzerinde kurulan hastane 3-4 yıl önce ESOES vermeye başladı. Koridorlar dar ve fiziki yetersizlik var. İlimiz çok ciddi hasta yükü ile karşı karşıda, Onkoloji servisimiz bölgenin sigortası, teknolojik en iyi cihazlara sahip, 2019 yılında dışarıdan gelen hasta sayısı 1500 dolayında, burada 10 bin kişi kanser tedavisi gördü. Pet cihazımıza 2 binin üzerinde çekim yaptık. Onkoloji servisimizde 75 yatak kapasitemiz var ve yetersiz” dedi.

     Grip salgınının yoğun bakıma kadar hastaları sürüklediğini belirten Tepe “ Hastanemizde Kardoloji servisimizde 14 doktorumuz var. 21 yatak kapasiteli ve yetersiz, burada Anjo işlemleri yapılıyor. Hastanemizde 3 anjo cihazımız bulunmakta” dedi.

     Diyaliz servisini başka bir yere taşıyacaklarını belirten Tepe “ Kadın doğum servisi Araştırma hastanesinde, çocuk servisi Devlet Hastanesinde, doğum sonrası çocukları Devlet hastanesine taşımak zorunda kalıyoruz. Kadın doğumu Devlet hastanesine taşıyacağız” dedi.

 Yeni hastane için iki ayrı alternatif olduğunu belirten Tepe “ Şu an ya dolgu da ya da Düzköy de Şehir hastanesini yapacağız, yapımı en az 5-6 yıl sürer, bu süre içinde tedbirlerimizi almak zorundayız. Üniversitemiz kadroları ortada ki yem gibi, kadro alan bir iki yıl sonra ilimizden ayrılıyor. Rize de doktorların zorunlu hizmet süreleri bitmeden gitmeleri bizi zora sokuyor” dedi.

     Otopark yük taşıyamaz

Otopark yapımı sırasında Sağlık bakanlığından İnşaat bölümünden gelen uzmanlar olduğunu ve projeyi onlar hazırlamak istediğini belirten Tepe “ O dönemde Üniversitemiz projeyi biz hazırlayalım dedi, ne kadar ısrar ettiysek, Üniversite yaptı, binanın üzerine hasta yakınlarının kalabilmesi için restoran ve misafir hane yapmak için girişimimiz oldu, yaptırdığımız incelemede otoparkın üstünün bina kaldırmayacağını öğrendik” dedi.

      Tepe Rize de görev yapan doktorlara sahip çıkılması gerektiğini belirterek “ Hekimleri burada tutmanın yollarını bulmalıyız, Rize yoğun hasta alan bir il ve Ordu dan Batum a kadar olan alanda hastalara hizmet veriyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE