• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bizim değerimiz Rize

-CHP İl Başkanı Saltuk Deniz “ Yerel basının önemi büyük, kurtuluş savaşında ulusal yerine yerel basının sayesinde kurtuluş savaşı kazanılmıştır, Yerel basın ile ilgili düşüncelerimiz var ve onlara nasıl yardımcı olabiliriz çalıştayı yaparak yerel basının güçlenmesini sağlayacağız” dedi.

Bizim değerimiz Rize

RİZE: 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle il binasında gazeteciler ile bir araya gelen CHP il Başkanı Saltuk Deniz yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Parti il binasında Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kahvaltıda bir araya gelen CHP il , ilçe ve yönetim kurulu basın ile kahvaltı yaptı.

     İl Başkanı Saltuk Deniz Rize de patron ile çalışan aynı diyerek “ Kurtuluş savaşında yerel basın sayesinde halk bilgilendirilerek savaş kazanılmıştır, yerel basın maalesef bugün borç batağında, onların güçlenmesi gerek, halkın haber kaynağı yerel basındır, parti olarak önümüzdeki dönemlerde yapacağımız Çalıştay lar ile yerel basının güçlendirilmesi konusunu ele alacağız. Rize’nin sorunlarını ele alarak neler yapabiliriz, Rize hepimizin, muhalefet partisi olmamıza rağmen dışarıda kesinlikle Cumhurbaşkanımızın aleyhine konuşmayız ve konuşturmayız” dedi.

   İlçe kongrelerini 19 Ocak tarihine kadar tamamlayacaklarını belirten Deniz “ Çayeli, Fındıklı, Pazar ve Ardeşen ilçelerimiz kaldı, ardından il kongremizi yapacağız, 8 Şubat olarak genel merkeze bildirdik, olumlu cevap gelir ise 8 Şubat tarihinde il kongremizi yapmış olacağız, il kongremiz farklı ve görkemli olacak, kongremize valiliğin dışladığı sanatçılarımız Selçuk Balcı ve Nurettin Gürdal katılacak, Rizelilere sahip çıkmasını bilmeliyiz, ülkemizde çeşitli etkinliklere katılım olabilir., ancak ayrımcılık olmamalı, bunu bizde yapıyor isek yanlış yapıyoruz. Sanatçı kişiliği ve memleketi ile önem verilmesi gereken kişilerdir.  Sanatçıların kendi evlerinde engellenmesini doğru bulmuyorum” dedi.

     Çaykur un Varlık fonundan çıkartılması gerektiğini belirten Saltuk Deniz” Varlık fonu sayesinde 654 milyon zarar ettirildi, Yarın başka bir fona veya değişik yerlere yer aldırılabilir, Çaykur çalışan ve üreticilerinin kurumudur, başka bir fona devir edilmesi doğru değildir” dedi.

    Kentsel dönüşümün tüm hisse sahipleri ile görüşülmesi gerektiğini belirten Deniz “ Meydan parkı yaptılar ve beton ortada kaldı, yeşilin bol olduğu yerde böyle bir görüntü kimseyi memnun etmiş değil. Kentsel dönüşümde ise ilgili yerlerin görüşleri alınmalı, Fındıklı belediyemiz çalışmak istiyor ancak birçok yerde engeller var, biz Rize’yi bir bütün tutuyoruz, gelin birlikte çalışalım diyoruz, burada amacımız Rize’nin kalkınmasına destek sağlamak. CHP olarak tüm belediyelerimize katkı sağlamak istiyoruz, bunun neresinde yanlışlık var” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE