• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bektaş “ Turizm merkezi olacağız”

Hemşin İlçesi ve Gito Yaylasında incelemelerde bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol projesinin tamamlanmasıyla Kaçkarların bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Bektaş “ Turizm merkezi olacağız”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ve diğer yetkililerle birlikte Hemşin İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş, ilk olarak Akyamaç Köyü sınırları içerisinde yer alan, yürüyüş yolu, kır lokantası, yaya köprüsü ve seyir teraslarından oluşan Akyamaç (Tecina) Şelalesi Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi projesinde incelemelerde bulundu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Usta'dan proje hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra Ortaköy Köyüne geçilerek, özel bir girişimci tarafından faaliyet geçirilen ve Hemşin'in ilk turistik oteli olma özelliğini taşıyan otelin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Bektaş ve beraberindekiler otel açılışının ardından Hemşin - Gito Yaylasına geçerek burada incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş, Gito Yaylasındaki incelemeleri esnasında yaptığı değerlendirmede 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan 'Yeşil Yol'un tamamlanması ile Gito ve diğer yaylaların bir cazibe merkezi olacağına vurgu yaparak; "Turizm dışarıdan bakıldığında eğlenceli bir iş gibi gözükse de aslında uzun ve meşakkatli bir iş. Bu sektörde başarılı olmak istiyorsak kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapmamız gerekiyor" dedi.

Dünyada, turizmden geçimini sağlayan ülkelerin turizm konusunda kapsamlı projeler hazırladıklarını belirten Vali Bektaş, "Mesela İsviçre ve Alpleri ele alalım. İsviçre 100-150 senedir bu işin içinde ve birçok kapsamlı projeler hazırlayarak Alpleri dünya çapında bir marka haline getirmişler. Bizim bu kadar vaktimiz yok. Evet turizm konusunda bir takım altyapı, kalifiye elaman ve turizm sezonunun kısa bir döneme sıkışmış olması gibi sorunlarımız var.  Rize-Artvin Havalimanı ve Yeşil Yol Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye olan taleplerin artacağını dikkate alarak, bu sorunlarımızı biran önce çözmemiz gerekiyor. Biz, Rize’de kış turizmini canlandırmak ve sezonu 12 aya yaymak adına Kaçkarlar'da Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladık. Gerçekleştirilen bu yatırımların paralelinde, son zamanlarda özel sektör temsilcisinin bu konuya el atmış olması, Rize turizmi açısından umut verici" şeklinde konuştu. 

Rize’nin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağları’nın yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, trekking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu değerlerin her biri, bizim birer ürünümüz.  Bizlere düşen görev, bu değerlerimizin tanıtımını ve pazarlamasını iyi yapıp, Rize’yi bir destinasyon merkezi haline getirerek, turizm sektöründe hak ettiği noktaya taşımak olmalıdır” dedi.

Vali Bektaş, incelemeleri esnasında yayla sakinleri ile de bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE