• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bektaş, “ Her türlü tedbir ve önlem alınacak”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ülke düzeyinde yaşanan ekonomik dalgalanmalarla alakalı olarak yayınladığı bildiride, “ Vatandaşların günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu şüphesiz kamu idarelerine aittir ”dedi.

Bektaş, “ Her türlü tedbir ve önlem alınacak”

 Rize: Vali Bektaş, “Maalesef bazı piyasa oyuncularının dövizde meydana gelen dalgalanmayı fırsat bilip iyi niyet ve dürüstlük ilkelerini ihlal ederek vatandaşlara sunulan mal ve hizmetlere piyasa koşullarının üzerinde fahiş fiyat uyguladığı; bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek doğabilecek daralmanın yaratacağı baskı yoluyla, haksız rekabet şartlarında, vatandaşlarımızı ızrar edecek, makul, meşru, ölçülü olmayan sebepsiz zenginleşmeyi amaçladıkları değerlendirilmekte. Bu gayri meşru maksata yönelik eylemler tür ve vasıflar valiliğimizi yasal takip ve müeyyidelendirmelerin yanı sıra idari tedbirler almaya yönlendirdi” ifadelerine yer verdi.

‘Denetimlere ağırlık verilecek’

Piyasa kanunları konusunda gerekli hatırlatmaları yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş,  ürünlerin piyasa arzlarının geciktirilmemesi, stokçuluk yapılmaması noktasında uyarılarda bulunarak, Bu hususta Valiliğimizce ilgili idarelerle birlikte bütün mülki idare makamları, genel ve yerel kolluk birimleri ve görevlileri takip, denetleme ve müeyyidelendirme hususunda yetkilendirildi ve talimatlandırıldı” dedi.

 Bektaş, “Başta zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek. Yapılan denetimler sırasında aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılarak idari para cezası uygulanacak” dedi.

Ticari taksicilerin dikkatine

Bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe ya da uzun mesafe ve de trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almayıp vatandaşların mağdur olduğu noktasında şikayetlerin geldiğini belirten Bektaş şunları söyledi: “ Bazı sürücülerin ödeme konusunda sorun çıkardığı, güzergahı uzatmaya çalıştıkları, sigara içtiği ve yüksek sesle konuşarak yolcuyu rahatsız ettiği gibi şikayetlerle karşılaştık. 5326 sayılı Kabahatler Kanununun “Emre aykırı davranış” başlıklı 32’nci maddesinde; “Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir”

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE