• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bayrak`ın Karadeniz köşe yazısı ses getirdi

Karadeniz Gazetesi Rize temsilcisi Mustafa Bayrak gazetede köşe yazısında Rizespor olaylarına değindi.

Bayrak`ın Karadeniz köşe yazısı ses getirdi

Gazeteleri Bursa”ya gönder

Cumartesi akşamı süper ligden düşen Rizespor ile birlikte Rize”de önce yönetim ve teknik kadroya başlayan tepki ardından Trabzon maçının bitimi ile Trabzonspor”a yöneldi.

   İki komşu il ve iki komşu il arasında oldukça sıcak ilişkilerin olduğu gerek ticarette, gerek birlikte hareket etmede, gerekse siyasette, önemli adımlar atılmıştı.

    Hanı derler ye “ Futbol kardeşlik, dostluk ve barıştır” bu lafı diyenler defolup gitsin, daha ağırını demiyorum, her türlü çirkeflik futbolun içinde.

    Rize- Alanya ve Trabzon- Bursa maçından bir akşam önce Sea Garden cafede Rize Milletvekili Hasan Karal”in da olduğu ortamda Spor yazarımız Selim Denizalp ve bana “ Ligde kalirmiyiz” diye sordular. Ben cevabımı verdim, Trabzonspor bu maçı verir, biz savaşarak bu maçı alırız, ancak Trabzonspor bu maçı Bursa”ya verir. Bir şey bildiğimden mi HAYIR… Ama içimde ki his kuvvetli çıktı ve Verir dedim.

    Tabi maç sonrası Rize şokta, Rize kadar Trabzonlu taraftarlar da aynı şoku yaşadılar, fanatikler için demiyorum, fanatikler hemen Rizeliler, Fenerbahçeliymiş te iyi ki düştüler gibi laf ebeliğine soyundular.

    Benim anlatamadığım bir şey var,, Aracım 61 plaka, eşim Trabzonlu ve eşim ve eşimin yakınlarının mahcubiyetini kim anlayacak, veya Trabzon”da ki dostlarımızın mahcubiyetini kim anlayacak. Hadi Trabzonspor iyi oynadı ve kazanamadı, bir yere sığar, onu geç Kayseri maçında aynı fiyasko yaşanmadı mı, Trabzonspor”un fanatikleri Bursa taraftarlarının sokaklarda tur atmasına bağırıp çağırmasına sessiz mi kalırdı.

  • Nasrettin Hocadan hikayeler,,,,, Bu masalları çocuklara anlatsan gülerler.
  • Trabzonspor yönetimi çıktı, şike söyleyenleri mahkemeye vereceğim diyor, hadi ver Trabzon”un yüzde 80 inden fazlası Şike diyor, Spor yorumcuları çoğunlukta olmak üzere Şike diyor, Bakalım kaç kişiyi mahkemeye vereceksiniz.

Çık adam gibi söyle, biz bu maçı dostluk adına verdik, para falan almadık, Rizespor”u sevmek zorunda değiliz, bizim tavrımız Bursa”dan yana oldu,de,, ben ve milletsana helal olsun adam gibi konuştu diyelim.

Bunu söyleyecek cesaret yok işte,, Ne oldu Trabzon da bir kısım satılmış medya temsileri Reşat Kasap a ve doğruyu yazan köşe yazarlarına sallıyor.  Reşat Kasap yaşadığı şehre ihanet etmedi., yaşadığı şehrin ismini taşıyan kulübe sahip çıktı. Hadi aynı durumu tersine düşünelim ve aynı durumda Trabzonspor olsun ve Rizespor maç versin, işte o zaman da Reşat Kasap çıkar Rizespor”u yerden yere vururdu, onda o cesaret var, Peki Nerede Trabzonlu siyasiler ve başkanlar veya STK lar.  Bu cesaret örneği.

   Aslında çok uzun yazılacak şeyler var, neden mi , yıllarımı Trabzon gazetelerinde yazarak geçirdim, Trabzon dostluklarım çok fazla Trabzon SGK dan emekli oldum, Trabzon”un kardeşlik duygusu taşıyan insanlarının bu dostluktan zafiyet duymasını istemem.  Bu sabah beni gazete dağıtıcım aradı, “ Mustafa Abı Belediye ye gazete getirdim altta Zabıta bana o gazeteleri Bursa”ya gönder dedi, ne yapıyım” diye sordu. İşte bir deli kuyuya taş atar 40 kişi çıkartamaz, belki 3-5 milyon Euro Trabzonspor yönetimi bu olaydan para aldı veya gönül bağı ile böyle bir maçı verdi, ancak kırdıkları kalpler ve iki şehir arasında ki dostluklara, ticarete büyük zarar verdi. Hanı Kalkavan dedi ya 100 yıl daha Rize bunu unutmaz,  Evet öylesine bir yara, Dostlukların, kardeşliğin ön plana çıktığı Karadeniz de Trabzonspor”un ne büyük acı verdiği ortada.

   

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE