• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Başkanlar Basının Sorunlarını Konuştu

-Artvin’de toplanan KGF Başkanlar Kurulu gazetecilerin sorunlarını değerlendirdi.

Başkanlar Basının Sorunlarını Konuştu

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 6’ıncı Başkanlar Kurulu Toplantısı Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin ev sahipliğinde 14-15 Eylül 2018 tarihlerinde Artvin'de yapıldı.

ARTVİN: Bölge basınının problemleri ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergün Ata, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Cemiyeti Başkanı İhsan Uluözlü, 53 Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Bayrak, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Haluk Ayyıldız, 19 Eylül Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yönetim kurulu üyesi Durmuş Karaağaç, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve bir önceki dönem başkanı Tolga Gül, KGF Artvin Saymanı Orhan Sevinç, KGF Denetleme Kurulu üyesi Pervin Alkan, Artvin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminden Yusuf Okur, Adem Güngör ve Buket Çelik katıldı.

“Cankurtaran geçidi ile bölge gelişecek”

 2’inci gün süren Başkanlar Kurulu ziyaretinde birinci gün Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün ziyaretinin ardından, Kafkas Üniversitesi Rektörü ziyaret edildi ve üniversite hakkında bilgi alındı.

 Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden gazeteciler bir süre başkan vekili ve meclis başkanı ile sohbet ettiler.

 Artvin Alisi Ömer Doğanay’ın ziyaretinde bölgesel sorunlar ve turizm konuşuldu. Vali Doğanay KGF başkanlar kurulunu Artvin’de görmekten son derece mutlu olduğunu belirterek “ Artvin ili Türkiye’nin bir ucunda sahil ile Artvin arasında yer alan Cankurtaran tünelinin yapılması ile bölgemizin daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Cankurtaran Dağı bölge için önemli bir engeldi” dedi.

Matbaacıların sorunları dile getirildi

 KGF Yönetimi vali ziyaretinin ardından Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan’ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Başkanlar ardından Artvin Gazeteciler Derneği’nde bir toplantı yaparak matbaacıların sorunlarını tartıştı. Görüşmede yerel gazetelerin son yapılan zamlar ile sorunlarının büyüdüğü hatta gazete kâğıdı bulmakta zorlandıkları ve bulamadıkları konuşuldu. Toplantıda alınan ortak karar ile sorunların TGK( Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu) na getirilmesi ve bakanlık düzeyinde yerel gazetelerin sorunlarının çözülmesi görüşmelerinin başlatılması istendi.

  6’ ıncı başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştiren KGF başkanları kısa sürede yeniden bir araya gelme kararı aldı.

    

   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE