• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Başarılı olamazsam kendim giderim

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal takımda yeni bir dönem başladığını belirterek “ Yeni bir hoca ile yola girdik, tüm camia olarak hocamızın yanındayız, kentle bütünleşerek yolumuza devam edeceğiz, bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz” dedi. -Teknik Direktör Marius Sumudica ise Türkiye’nin kendisinin ikinci vatanı olduğunu belirterek “ Birçok menajer beni aradı, Antep ten ayrıldıktan sonra sezon sonuna kadar takım çalıştırmayacaktım, ancak Rizespor teklifini kabul ettim, sahada ben deliririm, Rize taraftarı da benim gibi, iyi anlaşacağız, Cumhurbaşkanı saygı duyduğum bir kişi onun memleketinde olmaktan dolayı mutluyum, kendisi ile burada tanışacağımı düşünüyorum” dedi.

Başarılı olamazsam kendim giderim

-Fenerbahçe maçı öncesinde yeni teknik direktör ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Çaykur Rizespor Çaykur Didi stadyumunda düzenlediği imza atma töreninde yeni transfer Dijokoviç ve Teknik Direktör Marius Sumudica Rizespor ile sözleşme imzaladı. Başkan Hasan Kartal ve takıma yeni katılan oyuncular gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Kartal” Kenetleneceğiz”

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal eski teknik direktör Stjepan Tomas ile çok iyi anlaştıklarını belirterek “ Takımı değiştirmemiz gerekmiyor, elbette teknik adamlar değişir, kişilik olarak çok iyi diyaloğumuz olan bir hocamızda, kendisine teşekkür ettik, dostluklar ayrılma ile bitmez, biz öyle bir kulüp değiliz, şimdi ise yeni bir teknik ekip ile birlikte yola çıkıyoruz, yeni ekibin, camiamız ile el ele vererek başarıya ulaşacağına inanıyorum” dedi.

      İkinci yarı başlıyor

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal ikinci yarı hazırlıklarının başladığını belirterek “ Yeni hocamız ile iyi bir hava ile lige başlamak istiyoruz, spor yaparken herkesin mutlu olması gerek, amacımız taraftarlarımıza ve tüm sporseverlere iyi futbol izletmek. Taraftar, Basın, yönetim, sporcular ve teknik ekip ile birlikte bu yolda yürümek istiyoruz” dedi.

     Yılmaz BAL benim danışmanım

-Hakkında birçok yazılar yazılan ve aleyhinde konuşulan Rizespor Sportif Direktörü için sorulan bir soruya ise başkan Hasan Kartal net cevap vererek “ Yılmaz Bal benim kulüpteki danışmanım, onunla birlikte çalışmaktan mutluyum, o bizim transferlerdeki ayağımız, onunla birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

      RİZEYİ ÖZEL TERCİH ETTİM

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marİus Sumudica ise konuşmasında “ Kalpler aynı atacak iki insan bir araya geldik, Başkan ve Ben, Antep i bıraktıktan sonra ara vermek istedim. Eşim sezon sonuna kadar yanlarında kalmamı istedi. Türkiye den 2-3 menajer beni aradı ve burada kendisine kulüp bulacaklarını söylediler. Ayrıca Avrupa dan gelen teklifler vardı, hiçbirine bakmadım, Rizespor beni isteyince tereddütsüz kabul ettim” dedi.

      ANTEN BENİM İÇİN BİTTİ

-Gaziantepspor kulübünde önceki sezon ilk 8 takım arasında yer aldıklarını belirten Sumudica “ Şu an takımı bıraktığım yer belli, ilk 3 takım arasındaydık, Antep benim için artık bitti, önceki sezon buradan 2-1 galip ayrılmıştık ve taraftarları iyi inceledim, onlarda benim gibi sahada yarım deli, burayı tercih etmemin bir nedeni de bu, ben sahada kulübede deliririm, Rizespor taraftarları da benim gibi haksızlığa tahammül edemez” dedi.

    BENDEN MEMNUN OLMAZSANIZ GİDERİM

-8 ayrı kulüpte çalıştığını belirten Teknik Direktör Sumudica “ Her çalıştığım kulüpte en az bir yıl çalıştım, Rize ye boşuna gelmedim, burada da başarılı olmak istiyorum. Buna şu an 4-5 milyon Euroluk teklif gelse bile elimin tersi ile iterim, buraya verilen bir sözüm ve imzam var. Burada benden memnun olmazsanız giderim, gitme derdim olmaz” dedi.

     TÜRKİYE Yİ TERCİH ETTİM

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica “ Birçok teklif aldım, ancak Türkiye benim ikinci vatanım, hatta Antep te iken Türk pasaportu çıkartmak için girişimlerim oldu, kendi pasaportum ile istediğim ülkeye giderim ama yine de Türk pasaportu istedim. Türkiye benim ikinci vatanım, buraya karşı ayrı bir sevgim var, bu teklifi de onun için kabul ettim” dedi.

      RİZESPOR İYİ BİR TAKIM

Sportif Direktör Yılmaz Bal i tebrik eden Teknik Direktör Marius Sumudica “ İyi transferler yaptı, Rize ye konsantre olmak zorundayım. Bir futbol kulübü medya arkasında olmadan başarılı olamaz, burada gördüğüm görüntü başarılı olacağımızı gösteriyor. Antep te baklava, burada Çay, bu ülkenin benim için ayrı bir özelliği var” dedi.

     CUMHURBAŞKANINA SAYGI DUYUYORUM

Teknik Direktör Marius Sumudica Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını hayranlıkla izlediğini belirterek “Bu ülke için çok şey yaptı. Kendisini sürekli takıp ediyorum ve kendisine hayranım, onun memleketinde olmaktan mutluyum, inşallah bir gün kendisi ile tanışırız, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan a saygı duyuyorum” dedi.

     BİR VEYA İKİ FORVET

-Remy in durumunun belirsiz olduğunu belirten Samudica “ Söylenenlere göre 1 ,1,5 ay daha sahalarda olmayacak, bu sürede 10 maç oynayacağız, bizim öyle zamanımız yok, bu nedenle iki transfer dedim, şu an durumu ile ilgili tam bilgim yok, en az bir forvet oyuncusu daha alarak transferi kapatacağız” dedi.

     HER OYUNCU KATKI SAĞLAMALI

-Süper ligde oynayacak her oyuncunun takıma katkı sağlaması gerektiğini belirten Sumudica “ Mesut Özıl de olsa takıma katkı sağlamıyorsa yanımda oturur, her oyuncu savaşmalı, savaşmasını bilmeli, son iki maçta Rizespor u izledim, savaşarak kazandılar, bu savaşı her maçta göstermeliler, Başakşehir maçında takımın yarısı yoktu ve savaşarak puan aldılar” dedi.

     BOLDRİN İ BEN GETİRMİŞTİM

-Kayserispor da çalışırken Fernando Boldrin i kendisinin getirdiğini belirten Samudica “ Kaliteli bir oyuncu, İyi tanıdığım bir oyuncu, takım için savaşmazsa benim yanımda oturur, bu kim olursa olsun, savaşmasını bilecek, takımı ve forması için mücadele edecek. Kimsenin gözyaşına bakmam, bu takım ligde çok işler yapacak, şu an hedefimiz ilk 12 takım arasında yer almak” dedi.

    HİÇ BİR OYUNCUYA BOŞUNA PARA VERMEM

-Teknik Direktör Marius Sumudica “ Hiçbir oyuncuya boşuna para verdirmem, takımda mücadele etmeyecek oyuncuları takıma kattırmam, gelecek sezon transferleri Sportif Direktör ile birlikte yapacağız, bu kulübün tek kuruş parasını boşa harcatmam. Bu takım son iki 3 haftaya düşmemeye oynayacak bir takım değil, bu sezon hedefim ilk 12 arasında yer almak, seneye ilk 8 takım arasında yer alacağız, bunu Antep te söylediğimde bana gülmüşlerdi, önceki sezon ilk 8 takım arasında yer aldık. Ben boşuna konuşmam. Takıma Erik Saba ve Dijokoviç katıldı, bir forvet oyuncusu daha aldık mı yolumuza devam edeceğiz” dedi.

     FENERBAHÇE MAÇINA HAZIRLANACAĞIZ

-Hafta sonu Fenerbahçe ile karşılaşılacağı sorusuna ise “ Bizim için takım ismi önemli değil, her maça savaşarak çıkacağız, her oyuncu kendi mücadelesini verecek, vermeyenin yeri belli, Fenerbahçe maçında aynı mücadeleyi göstereceğiz. Bu maçı kazandığımızda ise yemeği sizden yerim” dedi.

Konuşmaların ardından Çaykur Rizespor kulüp başkanı Hasan Kartal yakasındaki Rizespor Rozeti Samudico nun yakasına taktı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE