• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Başarılı öğrencilere destek

-RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman 3 öğrencinin Star öğrenci olmaya hak kazandığını ve bu öğrencilerin üniversitemiz ile birlikte çay bitkisi gen havuzu oluşturulması ve ticari çay çeşitlendirilmesi projesinde yer alacağını söyledi.

Başarılı öğrencilere destek

     Esin BAYRAK

RİZE: Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi” isimli projede 3 öğrencinin yer alacağı belirtildi.

     RTEÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kezban Yazıcı tarafından yürütülen “ Çay bitkisi Gen havuzunun oluşturulması ve ticari çay çeşit adaylarının belirlenmesi” isimli projede yer alacak öğrenciler belirlendi.

       Rektör Hüseyin Karaman TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge Kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adım atmaları ve araştırmaya teşvik edilmeleri amacıyla stajyer araştırması burs programı ( STAR) Sonuçlarının açıklanması ile star öğrenci olmayı hak kazanan Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü öğrencisi Ayşe Çiçekli, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji sistemleri mühendisliği bölümü öğrencisi Sedanur Baltacı ve Su ürünleri Fakültesi Öğrencisi Adil Kaan Karadeniz yürütülen projelerde çalışmayı hak kazandı” dedi.

    Karaman “ Ayrıca Star programı kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesinden birer, Karadeniz Teknik Üniversitesinden de iki öğrenci yürütülen projelerde yer alacak” dedi.

     Rektör Hüseyin Karaman açıklamasında “Öğrencilerimizden Ayşe Çilekli, Ziraat Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kezban Yazıcı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi” isimli projede; Sedanur Baltacı Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Yüzüak’ın yürütücülüğünü yaptığı “Yarı İletken İnce Filmler Kullanılarak Triboelektrik Nanojeneratör Üretilmesi ve Geliştirilmesi” adlı projede ve Adil Kaan KARADENİZ ise Su Ürünleri Fakültemiz Dr. Öğretim Üyesi Ülgen Aytan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Güneydoğu Karadeniz Ekosisteminde Mikro ve Nanoplastiklerin Dağılımı, Kompozisyonu, Kaynakları ve Ekolojik Etkileşimleri” adlı projede görev alacaklar” dedi.

      Karaman “ Ayrıca STAR programı kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Mataurji Fakültesi öğrencisi Ahmet Safı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Avcı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Ksilan Polisakkaritinin Bitki Sekonder Hücre Çeperine Taşınma Yollarının İmmünoelektron Mikroskopi Teknikleri Kullanılarak İncelenmesi” adlı projede; Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Emine Berra Kum Fen Edebiyat Fakültemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Makbul’un yürütücülüğünü yaptığı “Ülkemiz Polygonum L.(Polygonaceae) Taksonlarının Biyosistematik Yönden İncelenmesi” adlı projede; Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yusuf Katar, Üniversitemiz Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Yandı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Hermetia İllucens (Diptera: Stratiomyidae) Larvalarının Gökkuşağı Alabalığında (Oncorhynchus Mykiss) Sürdürülebilir Protein ve Lipid Kaynağı Olarak Kullanımı” adlı projede ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Yaren Kahveci de Fen Edebiyat Fakültemiz Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Menteşe’nin yürütücülüğünü yaptığı “Siprofloksasin Yapısı İçeren Bazı Hibrit Moleküllerin Sentezi ve Antimikrobiyal Özelliklerinini İncelenmesi” projede stajer öğrenci olarak çalışmayı hak kazandılar” dedi.

       Öğrencilere 6 ay süreyle 750 lira burs verilecek

Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi hedefleniyor. Yapılan başvuruların ardından TÜBİTAK uzmanları tarafından genel ağırlıklı not ortalaması ve üniversite giriş sıralamasına göre yapılan değerlendirmeyle programa dahil edilen öğrencilere 6 ay süreyle aylık 750 lira burs da verilecek.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE