• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Balıkçılıkta AB-TR Diyalogu Güçleniyor”

Balıkçılık sektörünün ekonomik ve çevresel devamlılığını sağlamak amacıyla “ Avrupa Birliği Bakanlığından tam 147.000 avro değerinde finansal destekte aldı. Bu kapsamda Rize Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği ile İtalyan Halieus Balıkçı Kooperatifi karşılıklı çalışmalar yürüterek endüstriyel balıkçılık eğitimleri verildi.

Balıkçılıkta AB-TR Diyalogu Güçleniyor”

RİZE:Balıkçılık sektöründe çevresel devamlılığı sağlamak amacıyla geliştirilen projeler ve hibe Rize”de masaya yatırıldı.

15 Şubat 2016 tarihinde start alan proje 1 (bir) yıl boyunca devam etti. Proje kapsamında Rize’de kurulu bulunan Rize İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliğinin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi için Web sitesi kurularak tanıtım faaliyetleri hayata geçirildi,. İtalya ile karşılıklı çalışma programları ve ziyaretler gerçekleştirildi. Birlik Avrupa’daki benzer Üretici Birlikleri ile iletişim ağlarıyla birbirine bağlandı. proje kapsamında Karadeniz’de sürdürülebilir balıkçılık için ihtiyaç bulunan Üretim ve Pazarlama Planı Türkiye denizleri için ilk defa hayata geçirildi. Projede Birlik ortaklarının üretimlerinin takibi için bir elektronik izleme sistemi de oluşturuldu. Bir yıl boyunca uygulanan projenin kapanış toplantısı Rize Çayeli’de Grand Çavuşoğlu otelde yapılan panelle gerçekleştirildi.

 Toplantıya Rize valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemalettin Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürü Şafak Bulut, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, Rize Sosyal Etüt ve Proje Müdürü V. Esra Alemdaroğlu, Halieus Proje Sorumlusu Gabriele Verginelli, Üniversite öğretim üyeleri, Birlik üyeleri ve balıkçılar katıldı.
Açılış konuşmasını birlik başkanı İsmail Oğuz’un yaptığı toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ise Rize’de balıkçılık potansiyeliyle ilgili bilgiler verdi.. Rize valisi Erdoğan Bektaş ise Rize’deki balıkçılık potansiyelinin önemli bir düzeyde olduğunu ancak yeterli olmadığını ve bu konuda dinamiklerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Balıkçılıkta AB-TR Diyaloğu Güçleniyor Projesinin Koordinatörü Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Göktuğ Dalgıç proje süresince gerçekleştirilen faaliyetleri anlatan bir sunum yaptı. Projenin kapanış toplantısında gerçekleştirilen panelde Uluslararası Üretici Birlik Uzmanı Paolo GUERRIERO ile AB Bakanlığı Balıkçılık Uzmanı Emre Akyüz Türkiye’de Dünyada Balıkçı Üretici Birliklerin konumu ve sürdürülebilir balıkçılık için yaptıkları faaliyetler ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Panel soru ve cevap kısmıyla sonlandı

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE