• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bak” Sorunları birlikte çözmeliyiz”

-Çayın sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Bakan Bak “ Çayın sorunlarını birlikte çözeceğiz, birikmiş bazı konular var yeni bakan arkadaşımızla birlikte bu sorunların çözümü için çalışacağız” dedi.

Bak” Sorunları birlikte çözmeliyiz”

RİZE: Rize Ticaret Borsası Salonunda yapılan STK lar buluşmasında Çayın sorunları STK Başkanları tarafından masaya yatırıldı.

    Rize Ticaret Borsası tarafından organize edilen ve Borsa salonunda yapılan “ Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak STK lar ile buluşuyor” toplantısına Bakan Osman Aşkın Bak, Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, İl Başkanı Muhammet Avcı, TOBB Genel Başkan yardımcısı Halim Mete, Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu ile STK Başkanları katıldı. Programı il başkanı Muhammet Avcı yönetti.

     STK ların Çayın sorunları ile ilgili yaptıkları konuşmalarda Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan söz alarak “ Organik gübre bölge için çok önemli, Kaçak çay ile mücadele ise terör ile yapılan mücadele ile birlikte azaldı. Çay kanunu ise yıllardır beklemede ve bir an önce hayata geçirilmeli. Ülkemizde ise 4 binin üzerinde çeşitli isimlerde Cafeler açıldı ve yeni nesil asıltı içecekler ile Cafe içmekte, gençliğimize çay içmeleri konusunda çalışmalarımız var” dedi.

    53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise çayın en büyük sorunlardan birinin üreticinin kendi bahçesine girmemesi ve bölgede çay işçiliğinin Gürcülere bırakılması olduğunu belirterek “ Maalesef Gürcü işçiler ton işi topladıkları çay ile çay bitkisini verimsiz hale getirmekteler, kısa süre sonra çay bitkisi verimden düşeceği gibi, kaliteli çay üretimi de azalmakta, çay üreticisini mutlaka bahçesine sokmamız gerek her yıl 450 Milyon TL Gürcüler Çay parasından alarak ülkelerine dönmekte,  bunun için bahçeye giren üreticiyi sigortalı yapmak zorundayız” dedi.

    AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise konuşmasında Türk çayının mutlaka Dünya pazarına girmesi gerektiğini belirterek “ Bunun için atmamız gereken adımlar var, organik çaya mutlaka geçmeliyiz, çay bahçesine üreticimizi mutlaka sokmamız gerek, her yıl 450 Milyon TL bölgeden Gürcistan”a gitmesi az bir olay değil. Çay bahçelerimiz bozulduğu gibi çay ürünü yaşlanmakta, Organik tarıma geçmemiz önemli” dedi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Bölgede sağlık sorunlarının kimyasal gübre ile birlikte arttığını belirterek “ Mutlaka organik tarıma geçmemiz gerek. Eski bakan Faruk Çelik ile bayağı yol almıştık ve şimdi bu konuları yeni bakan arkadaşımız ile görüşeceğiz. Kaldığımız yerden devam etmemiz gerek. Çayın sorunlarını birlikte çözmemiz gerek, her 3 aylık periyotlar ile toplanarak yaptığımız çalışmalar ve ortaya koyduğumuz önerilerin ne aşamada olduğunu tartışacağız. Rize”nin sorunlarını birlikte çözeceğiz, elimizde önemli projelerimiz var, Ovit, Lojistik, Hava alanı, sahil ve meydan projeleri bunları öncelikle hayata geçirmemiz gerek” dedi.

    Yaklaşık 2,5 saat süren STK lar buluşması sonunda Rize Ticaret Borsası başkanı Mehmet Erdoğan Bakan Osman Aşkın Bak”a çay takımı hediye etti. Toplu fotoğrafın ardından Bakan Osman Aşkın Bak valilikte bir süre Vali Erdoğan Bektaş ve Rize Milletvekilleri ile görüştü. Bakan Bak ardından Rize”de iki ayrı düğüne katıldıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile Spor Toto Teşkilat başkanı ile Öğretmen evinde toplantı yaptı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE