• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Bahçeşehir koleji iddialı geliyor

-Ülke genelinde ve yurt dışında eğitim kurumları bulunan Bahçeşehir Koleji Rize’de eğitim yuvasını kuruyor.

Bahçeşehir koleji iddialı geliyor

-Bahçeşehir Koleji sahibi Enver Yücel ülke genelinde 125 eğitim kurumları bulunduğunu belirterek “ Yurt dışında ülkemizi tanıtım anlamında eğitim yuvalarımız var. 170 bin öğrencimiz bulunmakta. Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından biriyiz. Ülkemizde yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Teknolojinim tüm imkânları okullarımızda bulunmakta. Rize’deki okulumuzu açtığımızda kendinizi sanayi sitesinde zannedeceksiniz” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: Ramada Otel’de düzenlenen Bahçeşehir Koleji tanıtım programına çok sayıda iş adamanın yanı sıra eğitim camiası katıldı.

     Bahçeşehir Koleji tarafından Ramada Otel’de düzenlenen kokteyl ve tanıtım programına kolej sahibi Enver Yücel, Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, eski emniyet müdürü Osman Öztürk, iş adamları, öğretmenler ve çeşitli STK kuruluş temsilcileri katıldı.

    Folklor gösterisi ile başlayan tanıtım programında Rize Bahçeşehir Koleji Kurucusu Aziz Sonkaya yaptığı konuşmada “ Bizi robotlardan ayıran tek şey insan olmamız. Eğitim kurumları bağımsız düşünülemez. Eğitim en önemli kalkınma hamlesidir. Dünyayı iyi takip edip kendimizi yenilememiz gerekiyor. Eski metotlarla 21 inci yüz yıla öğrenci hazırlayamazsınız” dedi.

    Genel Müdür Özlem Doğan ise bilim ve teknoloji çağında olduklarını belirterek “ Bu sürece ayak uydurmak zorundayız. Bu çağın gerisine kaldığında toplum olarak geri kalmış durumdasın, dünyayı çok iyi takip etmek zorundayız. Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz ve bunu iyi değerlendirmek zorundayız. Ülkemizin her ilinde 125 noktada eğitim kurumlarımız var. Eğitimin özü insan, fark yaratan bireyler olmaktır” dedi.

Rize’ye geç geldik

Eğitim kurumlarından çeşitli öğrencilerin sunduğu etkinliklerin ardından konuşan Bahçeşehir Koleji sahibi Enver Yücel “ Rize’ye geç geldik. Rize’de eğitim kurumu açmak kolay değil. Rize zor bir yer ve iyi standartlarda eğitim vermemiz gerek. Rizeli zeki, pratik ve ülke genelinde yetiştirdiği insanlarla ön plana çıkan bir ilimiz. Bu ile, laik okul açmamız gerekiyor. Karadeniz’in en güzel kampüsünü Rize’de açacağız. Eylül ayında eğitime burada başlayacağız. 50 yıldır ülkemizde eğitim vermekteyiz. 170 bin öğrencimiz var. Avrupa’nın büyük eğitim kurumlarından biriyiz. Dünya’da eğitim nasıl yapıldığını gördüm. Biz ortak eğitimin nereye gittiğini görüyor ve öğretiyoruz. Aslında içimizde ki cevherleri ortaya çıkartıyoruz. Ülkemizin her sattığı ürün bedeli 1.8 Dolar başka ülkelerin sattığı ürün bedelleri ise 30 ile 50 dolar arasında. Çay, fındık satarak bir yere varamayız. Çay ve fındıktan ne üretebilirim bunun araştırmasını yapmalıyız.  Kaliteli eğitim eşittir zenginlik. Bunun doğru yolunun adı kaliteli eğitimdir” dedi.

Üniversiteler üretiyor

Enver Yücel konuşmasına okullara yeni dersler eklediklerini belirterek “ Okullarımızda spor, güvenlik, insansız uçak dersleri koyduk. ABD, Almanya, Gürcistan ve Kıbrıs’ta üniversitelerimiz var. Bazı ülkelerde ise liselerimiz var. Farklı kültürleri memleketimize götürüyoruz. Kurum olarak ülkemizin 13 üncü sıradaki hayırseveriyiz, parası olmayan, okumak isteyen herkese kapımızı açtık. Kiminin parası kiminin duası diyerek bu yola girdik. Ülkemizde maalesef zenginlerimiz eğitime yatırım yapmıyorlar. Bazı ülkelerde okullar özelleşti. İngiltere’de okulların yüzde 80’i özelleşmiş durumda. Bahçeşehir Koleji Rize’de bittiği zaman kendinizi bir tamirhanede düşüneceksiniz. Eğitim kurumu olarak kültür ve medeniyete ağırlık veriyoruz. Kurum olarak daha farklı dünyaya doğru gidiyoruz” dedi.

     Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ise Bahçeşehir Koleji’nin Rize’ye farklı değerler katacağını projeler konusunda beyin fırtınası gerçekleşeceğini söyledi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE