• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BU ZAFER BİZİM

-30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, Rize Valiliği önünde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

BU ZAFER BİZİM

-Yarbay Melih Doğruer “ Yıllarca ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenler çıkmıştır. Ancak Türk ulusunun birlik ve beraberliğini hiçbir güç bozamamıştır. Tarihte bunun örneklerini gördük. Son olarak 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi yaşadık ve yine Türk milleti birlik ve beraberliğini göstererek bu hain darbe girişimini tarihe gömmüştür. Son zamanlarda ülkemize karşı yürütülen çeşitli faaliyetleri yine ulusumuz birlik ve beraberliği ile sonlandıracaktır” dedi.

RİZE: 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Rize Valiliği önünde yapılan kutlama törenleri çeşitli etkinlikler ile tamamlandı.

     Valilik önünde yapılan Zafer Bayramı etkinlikleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Atatürk anıtına çelenk koyması ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törende konuşan Jandarma Yarbay Melih Doğruer “ Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elindeki silahları alınıp askerleri terhis edilmiş. Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihi tarihe gömen bir ulusun evlatlarıyız. Bu muharebede Türk ordusu, dört beş ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş; Afyon- İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da on günde gerçekleştirmiştir. Bu yıldırım harbi ile zalim ve mağrur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş. İstila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir” dedi.

Mazisi şan ve şeref dolu

Yarbay Melik Dağruer, “ Müthiş zafere uluşmak için Türk Milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü her evresi düşünülerek hareket edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Önemli evreler geçirdik

Türk toplumunun önemli evreler geçirdiğini belirten Doğruer” Yaşadığımız önemli iç ve dış evreler, Türk varlığına yönelik tehditleri bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir. Aktörler ve gerekçeler değişmiş olsa da Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini zayıflatma, bölme ve çökertme hedefleri değişmemiştir. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü. Ulu Önder Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azım ve inancının zaferidir. Bu toprakların hak sahibi olan yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği gündür ”dedi.

Böldürmeyiz

Yarbay Doğruer “ Gerek içerden gerekse dışarıdan aldıkları destekle kurdukları küresel şer ittifaklarıyla milli varlık, birlik ve bütünlüğümüze saldırmaya devam eden söz konusu odakların bürünebilecekleri dehşet verici kisveler ve kullandıkları yöntemler 15 Temmuz kalkışmasında ortaya çıkmıştır. Ne mutlu ki devletin ve milletin tüm kurumlarıyla uyum içerisinde ortaya koymuş olduğu cansiperane milli duruşa karşı hain emellerine ulaşamamışlardır. Tüm Dünya çok iyi bilmeli ve anlamalıdır ki tarih yine tekerrür edecek ancak ilelebet payidar kalacak. Yüce Türk Milleti bu tür hain saldırılara var olduğu sürece geçit vermeyecektir. Şanlı zaferin 96’ncı yıl dönümü, milli varlık ve iradesini namusu bilerek her türlü tehdide karşı koruma azmi ve kararlılığında bulunan yüce ürk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun” dedi.

  Tören Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı ile birlikte halkın ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından, şiirlerin okunması ve folklor gösterileri okullar, polis ve askeri birliğin tören geçişi ile son buldu. Törenin ardından CHP İl Yönetimi, alana gelerek Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE