• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ayırım yapmıyoruz, Ayırım yapmasınlar

-Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu Çöp sorununun dünyanın sorunu olduğunu belirterek “ Karayolları kenarında 2 aylık bir çöp alanı için Karayolları genel müdürlüğünden izin almamıza rağmen, Maalesef Karayolları bölge müdürlüğü tarafından engelleniyoruz. Her hangi bir konumu olmayan ve su ile teması olmayan yerde yapmak istediğimiz muhalefet parti olduğumuz için bize uygulanıyor” dedi.

Ayırım yapmıyoruz, Ayırım yapmasınlar

      Mustafa BAYRAK

RİZE: Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ilçede düzenlediği basın toplantısında bölge belediyeler ile el ele çalışmak istediğini ve hizmet kapısının asla Siyaset kapısı olmaması gerektiğini söyledi.

     Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu Konak evinde gazeteciler ile bir araya geldi, Cervatoğlu “ Çöp sorunu dünyanın sorunu, Çöpün ayrıştırılması için mahalle ve Site sakinleri ile toplandık ve bugüne kadar 6 ayda 50 tonun üzerine ayrıştırılmış çöp sattık. Bundan da belediyemiz 20 bin TL para kazandı. 3 Ay Arhavi ”ye çöpümüzü taşıdık. Yılbaşına kadar çöp alanı gerekti ve Karayolları Genel Müdürlüğünden fındıklı girişinde eski yol üzerinde bir yer tespit ettik ve izin aldık, burada sıkıştırılmış şekilde çukurlar kazarak üzerini toprakla örtme kaydı ile izin aldık, buranın 3 ve 5 KM uzağındaki kişilerin şikayeti ile Karayolları bölge müdürlüğü kepçe göndererek çöp dökmemizi engellediler. Diğer bölgelerde sorun olmayan bize sorun olarak yaratılıyor. Biz siyasi kimliğimizi bıraktık, kapımızı herkese açtık ve siyasi kimliği ne olursa olsun 17 bin kişiye hizmet ediyoruz. Belediye Başkanı olarak kendim halkın altında biriyim, önce halk, sonra meclis ve en son kişi benim, benim amacım ilçeme iyi şeyler yapmak” dedi.

       Geri dönüşüm tesisi kuruyoruz

Yılbaşına kadar geri dönüşüm tesisinin hizmete gereceğini belirten Belediye Başkanı “ Bizim 2 aylık bir çöp alanına ihtiyacımız vardı. Ancak bizlere sorun çıkartılıyor. Yılbaşında geri dönüşüm tesisimiz hizmete girecek, ondan sonra köylerden ücret ödeyerek çöpleri toplayacağız. Bu tesiste gübre üretimi yapacağız. Şu an çöpleri ne yapacağımızı bilemiyorum, günde 12 ile 15 ton arasında ilçemizde çöp birikmekte” dedi.

         Kapı herkese açık

Belediye Başkanı olduğunda görsellik için değil, kapıyı herkese açtığını belirten Cervatoğlu “ Hiçbir engel olmadan insanlar bana kadar gelebiliyor. Biz hizmetkârız ve özel görüşmek isteyenlere de asla özelimiz olamaz diyorum. Bana bu ilçe emanet, seçim döneminde hiç kimseye aş ve iş sözü vermedim. Seçimlerde yalvardığımız insanlar aslında bizim üstümüzde olan insanlar, onlar seçenler, biz ise seçileniz, biz onların hizmetkârı olmamız gerek, Fındıklı olarak biz bunu ön plana tutuyoruz” dedi.

      En az borçlu biziz

Eski Belediye Başkanı Adnan Balaban dan belediyeyi 18 milyon TL borçla aldığını belirten Cervatoğlu “  Bu borç ilçeye yapılan hizmetlerin borcudur, elbette ödeyeceğiz. Eski başkan ilçemize çok hizmetler yaptı. Kendisine teşekkür borçluyuz. İzmir, İstanbul Büyük şehir belediyelerinden yardım talebinde bulunmadım. İzmir Belediyesinden 12 uzman ilçemize gelecek ve teknik destek alacağız, ilçemize Çay enstitüsü için çalışmalarımız olacak. Yine İstanbul belediyesinden müdür düzeyinde 4 kişi gelecek ve ortak çalışmalarımız olacak” dedi.

      Toplumsal belediyecilik yapıyorum

Ercüment Cervatoğlu açıklamasında Asla Fındıklı için düşünmediğini belirterek “ Bölgesel düşüncede olana biriyim, bölgemde bulunan belediyeler güçlenirse bende güçlenirim, ortak hareket etmemiz gereken konular olacak. Neden birlik olmayalım. Siyasi kimliklerimiz sadece seçimlerde ortaya çıkmalı, asla siyasi kimlik ile vatandaşlara hizmet etmem, benim kapım her siyasetçiye, her vatandaşa açıktır” dedi.

          Kendime not versem 0 Veririm

Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu Karayollarından iç yolu istediklerini belirterek “ Çayeli belediyesini örnek göstererek İç yolu istedik, Karayollarından alternatif yol diye ret geldi. Sahilde Adnan Başkan döneminde bisiklet yolu yapımı için onay verildi, biz devam etmek isteyince engellendik. Kişisel olarak yeşil yola karşıyım, yaylalarımız inek otlatacağımız, ot keseceğimiz, hayvancılık yapacağımız yerler olmalı, tatil köyüne dönmemeli” dedi.

      600 Bin TL tasarruf yaptık

Belediye hizmet işlerini ihaleye vermediğini belirten Cervatoğlu “ Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz, 6 ayda 600 bin TL kardayız, belediye olarak 780 Bin TL lik iş yaptık, hiçbirini müteahhitte vermedik. Şehrin sokaklarını tek yöne çevirdik, şimdi ise halkın isteği üzerine parkomat koyacağız ve 2-3 engelli kardeşimize buralarda iş vereceğiz” dedi.

     Samsun- Sarp demiryolunun bölgeye çok şey katacağını belirten Cervatoğlu “ Toplu taşımacılık bizler için oldukça önemli, Dışa bağımlılıktan Mazot, Benzin harcamasından kurtulacağız, ayrıca Demiryolu kadar deniz yolunu da kullanmamız gerek” dedi.

         Cumhurbaşkanı hepimizin reisi

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan in tüm ülkenin cumhurbaşkanı olduğunu belirterek “ Kendisinin ayrımcılık yapacağına asla inanmam, Cumhurbaşkanım beni her yerde temsil ediyor ise ve bende bu ülkede bir ilçenin belediye başkanıysam Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanıdır ve asla saygıda kusur etmem” dedi.

    Barış Pınarı harekâtının ülke için önemli olduğunu belirten Cervatoğlu “ Ülkemize yönelik tehdit varsa gereği yapılır. Sınırlarımızda tehditler vardı ve ülke olarak gereğinin yapıldığına inanıyorum” dedi.

             Fındıklı Bakır

Fındıklı ilçesinin diğer ilçeler göre daha bakır olduğunu belirten Cervatoğlu “ İlçemizde otel yok, yeni bir otel yapılacak, ben toplu konaklama yerine daha çok bongolo tipi evlerin olmasından yanayım, ilçemiz el değmemiş bir yer ve turizm yönünden gelişmeye ihtiyacımız var” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE