• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Aşure geleneği devam etti

-Rize Valiliği ve Belediye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan in emirleri doğrultusunda Cuma namazı sonrası halka Aşure dağıtıldı.

Aşure geleneği devam etti

-Rize Valisi Kemal Çeber bazı geleneklerin gelecek nesillere yaşatılması gerektiğini belirterek “ Geleneklerimizi bozmadan, geçmişten aldığımız gibi geleceğe taşımak zorundayız. Her yıl Aşure günü nedeniyle ülkemizde ve çeşitli ülkelerde gün kutlanmakta, Cumhurbaşkanımızın emri ile bizde Belediyemiz ile birlikte halkımıza Aşure dağıtımı yaptık” dedi.

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Cumhurbaşkanlığı Aşure geleneği Rize valiliği ve Belediyenin ortaklaşa düzenledikleri etkinlik ile Şeyh Cami önünde halka aşure dağıtımı ile son buldu.

    İslami inançlara göre Muharrem ayının 10 uncu günü olan Aşure gününde birçok olayın meydana geldiği bilinmekte. Bu nedenle düzenlenen aşure gününde birçok üründen elde edilen Aşure yapılarak halka dağıtılmakta.

Geleneksel olarak ülkenin çeşitli yerleri ve bazı ülkelerde kutlanan Muharrem ayının 10 uncu günü nedeniyle Aşure yapılmakta ve komşular arasında ikramlar yapılmakta.

    Rize valiliği ve Rize belediyesi ortaklaşa yaptıkları 6 kazan aşure Cuma namazı sonrasında Şeyh cami kapısında dağıtıldı.

    Aşure dağıtımına Rize Valisi Kemal Çeber, vali yardımcıları, Belediye Başkanı Rahmi Metin, bazı bürokratlar katıldı.

        6 kazan dolusu aşure dağıtımı yaklaşık 1 saat sürdü. Camiden çıkan vatandaşlara dağıtımı yapılan Aşureler vatandaşları memnun etti.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik işler Genel Müdürü  Yusuf Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı olarak illerde aşure dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Vali Kemal Çeber ise aşurenin birliğin, beraberliğin ve bolluğun sembolü olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız muharrem ayı ve aşure programlarına çok önem veriyor. Gelen tarifi onun selamı ve muhabbetleri ile dağıtıyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin." dedi.

Dualarıyla aşureyi paylaştıklarını vurgulayan Çeber, katılımın fazla ilgi göstermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aşure dağıtımında İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı dua etti.

Gökduman polislere ikram etti

Şeyh cami önünde yapılan aşure dağıtımında yer alan Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman cami önünde bekleyen Trafik ekiplerine Aşure ikramında bulundu. Gökduman in ikramı taktirle karşılandı. Polis memurları ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Gökduman “ Bu günün anlamı büyük” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE