• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Artvin’de İlk Yardım Eğitimi Verildi

Artvin Valiliği tarafından yürütülen "Hayata Dokunun" projesi kapsamında, merkeze bağlı Ortaköy (Berta) köylülerine yönelik olarak ilk yardım eğitimi verildi.

Artvin’de İlk Yardım Eğitimi Verildi

Hayati Akbaş

 ARTVİN-Valilik proje ofisi tarafından yürütülen proje doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri tarafından verilen ilk yardım eğitim kursuna köylüler yoğun ilgi gösterdi. İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının verdiği eğitimlerde, trafik kazaları başta olmak üzere her türlü kazada ilk yardım anlamında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitime yoğun ilgi

 Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ortaköy Ortaokulu’nda düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, başta trafik kazaları olmak üzere her türlü kazalarda ilk yardımın hayat kurtardığını söyledi.İl genelinde toplumun her kesimine yönelik olarak ilk yardım eğitimleri vereceklerini belirten Doğanay, projedeki amaçlarının hayat kurmak olduğunu ve bir hayat kurtarmanın insanlığı kurtaracağına inandığını söyledi.  İlk yardım eğitim kursuna özellikle ev hanımları ile yaşlı insanların katılması dikkat çekti.

127 kişi gönüllü ilkyardımcı oldu

 Doğanay, proje kapsamında bugüne kadar 127 kişinin sertifikalı ilkyardım eğitimi alarak gönüllü ilkyardımcı olduğunu da kaydetti. Devlet mekanizmasının asıl amacının vatandaşa hizmet olduğunu kaydeden Doğanay,” Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için vatandaşın güzel hayat yaşaması için vatandaşın riskli hayat aşamalarından kurtarılması için ne yapılması gerekiyorsa bunları yapıyoruz. Sağlık kuruluşlarımız var, hastanelerimiz var. Burada esas amacımız bir yaralının hastaneye yetişinceye kadar geçecek sürede yapılacak ilk yardım müdahalesidir. Kazalarda bir dakikalık müdahale hayat kurtarıyor. İstatistiklere bakarsak ilk 5 dakika yapılan doğru müdahaleler yüzde 75 oranında insanın hayata kalmasını sağlıyor. İşte bu manada toplumun her kesimine ilk yardım eğitimleri veriyoruz. İlk yardım insan hayatının devamı açısından çok önelidir” dedi.

Türkiye sosyal devlet ülkesidir

Sosyal devlet olgusunun dünyada bazı devletlerde olduğunu anlatan Doğanay,“  Türkiye, benim şahsi görüşüm dünyada ilk sıralardadır. Bizler kendi ülke insanımızın yanı sıra dünya ülkelerine yardım elini uzatan büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Ülkemiz, tüm dünyada en çok yardım yapan iki ülke arasındayız. 1.6 milyar dolarlık yardım ile geçen yıl dünya ikincisiydik. Milli gelire oranladığımızda ise dünya birincisiyiz. Bu onur ve gurur ülkemizindir” ifadelerine yer verdi. Eğitimin ardından başarılı olan katılımcılara törenle sertifikaları verilecek.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE