• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Artvin’de Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukat Günü nedeniyle Artvin Baro Başkanı Avukat Ali Uğur Çağal, basına açıklamalarda bulundu.

Artvin’de Avukatlar Günü Kutlandı

Hayati Akbaş

ARTVİN: Avukatlar Günü basın açıklamasında Başkan Çağal, avukatın yargının kurucu unsurlarından birisi olduğuna vurgulayarak “5 Nisan Avukatlar Günü ”nü Artvin Barosu adına kutluyoruz. Tüm meslektaşlarımıza meslek yaşamlarında başarılar diliyoruz. “Avukat, Yargının kurucu unsusudur” dedi.

Savcı, Hâkim ve Avukat Yargının Sacayağıdır.

Av. Çağal, açıklamasının devamında; “Nasıl ki bir yargılamada savcı, hâkim varsa avukatlarda vardır.  Savcı iddia eder, avukat savunur, hâkim de karar verir. Üçlü sacayağı gibi. Bu sacayağından biri olmadığı takdirde sacayağı ayakta duramayacağı gibi avukatlar olmadan da yargı ayakta duramaz. Avukatın önemi buradadır. Avukatın güçsüzleştirilmesi demek halkın güçsüzleştirilmesi demektir. Avukat güçlü olarak görevini yapamıyorsa bundan vatandaş zarar görür.  Bu nedenle yasalar, avukatları yargının kurucu unsuru haline getirmiştir.  Bu nedenle biz avukatlar kamu hizmeti yapmaktayız ve bunun bilincindeyiz.  Biz avukatların klasik bir sözü vardır. Avukatlar hiçbir zaman köle kullanmadılar. Ama kimseye de köle olmadılar. Ülkemizde bilerek hukuk devletinin ortadan kaldırıldığını hepimiz biliyoruz.  Bundan hepimiz büyük zarar göreceğiz. Çünkü hukuk herkese lazımdır. Bu devran böyle gitmez. Gün değişince hukuk bunlara da lazım olacaktır” dedi.

Yargıya En Büyük Darbeyi FETÖ Vurdu!

Çağal “Hain darbe girişiminde bulunan FETÖ, hukuka en büyük zararı verdi. Ama hukuk şimdi onlara da lazım oldu! Devlet yine de hukuk kuralları içinde yargılamasını yapıyor. Onlar savunmasız bırakılmıyor. İşte devran döndü. Bir dönem kılıcının iki tarafı de kesen Fetö, yargıyı ele geçiren Fetö bakın bugün ne durumda? Onun için siyasi iktidarlara bağlanan yargının hiçbir zaman sonunun iyi olmayacağı açıktır ve en büyük zararı görecek olan da toplumdur.  Diğer alanlarda da siyasileşmek yanlıştır. Topluma, ülkeye zarar verir. Ama yargıda siyasallaşmak en büyük zararı verir.”dedi

Biz Hukuku Savunmaya Devam Edeceğiz

Sözlerine her şeye rağmen umudunu koruduğunu bildiren Uğur Çağal “Biz her şeye rağmen umudumuzu koruyoruz. Yargının kurucu unsuru olarak görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti Laik, Demokratik, Hukuk ve Sosyal devlet olarak ilelebet  Payidar kalacaktır. Hiçbir zaman hiç kimseden, hiçbir iktidardan da korkmadık.  Hiçbir iktidarın arka bahçesi değiliz. Biz hukukun yanında hukuk devletini savunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE