• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Artvin Engellileri Unutmadı

Artvin,“Engelliler Haftası” dolayısıyla Artvin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenledi.

Artvin Engellileri Unutmadı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, bazı daire amirleri ile engelliler ve aileleri katıldı. Artvin Valisi Ömer Doğanay, konuşmasında Gazze sınırında dün düzenlenen gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 59 Filistinli vatandaşın İsrail’in katil güçleri tarafından şehit edilmesini kınadı.

“Tüm bireylerin ortak çabası olmalı”

 Türkiye’de engelliler konusunda devrim niteliğindeki engelliler yasasını 2005 yılında mevcut hükümetin çıkardığını belirten Doğanay, engelliliğin, sadece engellilerin ve engelli ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve vicdani boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren önemli bir konu olduğunu söyledi.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkân ve hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesi ile doğru orantı olduğunu ifade eden Doğanay, “Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Bunu sağlamak herkesin görev ve sorumluluğu dâhilindedir. Engellilerin eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden bütüncül bir şekilde yararlanmaları, temel haklarını tam ve etkin bir şekilde kullanabilmeleri, çağdaş toplum olmanın gereklerindendir. Devlet ve millet olarak her zaman onların yanında olmalı, engelleri aşmalarında en yakın destekçileri olmalıyız. Bu hafta yapılan etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Engelleri Birlikte Aşalım”

 İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise  “ Günümüzde engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik birçok çalışmanın yapılmakta. Millî Eğitim Müdürlüğümüzce uygulanmakta olan “Engelleri Birlikte Aşalım Projesi” kapsamında ilimiz genelinde 80 aileye danışmanlık hizmeti verilmiştir.  Engelli çocuklarımızın ailelerine yönelik düzenlenen bu eğitimler, ev ziyaretleri şeklinde gerçekleştirilmiş olup bu faaliyette Rehberlik Araştırma Merkezimizdeki özel eğitim öğretmenleri, rehber öğretmenler ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğündeki uzmanlar görev yapmakta.

  Açıklamaların ardından engelli öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten tiyatro ve dans gösterileri yapıldı, şiirler okundu. Daha sonra Vali Doğanay “Bu Benim Eserim” adlı resim yarışmasında Türkiye ikincisi olan Artvin Özel Eğitim İş Uygulaması Merkezi öğrencisi Ümit Yılmaz’ı tebrik ederek  plaket verdi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE