• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Artvin Belediyesi Grev için Sandığa Gitti

Artvin Belediyesi BEL-YAP şirketi ile yetkili sendika olan DİSK Genel İş Sendikası arasında zam anlaşmazlığı sandıkla sonuçlandı. Yüzde birlik zammı kabul etmeyen yetkili sendika DİSK Genel İş Sendikası, konuyu başbakanlık hakem kurulunda taşımak için sandıkta ‘hayır’ oyu kulandı.

Artvin Belediyesi Grev için Sandığa Gitti

Hayati Akbaş

ARTVİN-Zam taleplerinin grevle sonuçlanmayacağını düşünen DİSK Genel İş Sendikası; Türkiye’ye ortalamasına göre zam kabulünün görmesi, ikramiye ve yemek parası bulunamayan işçilerin bu haklarının yüksek hakem kurulu aracılığıyla kabul görmesi için sendikası ‘hayır’ oyu kullandı. Artvin Belediyesi nikâh salonunda gerçekleşen seçide 155 kişi oy kullandı. Oy kullanma işlemi sona ermesinin ardından yapılan sayımda 77 evet,77 hayır oyu çıktı.  Bir kişinin imza atmasına rağmen sandıkta zarfının olmaması nedeniyle oylama 77 hayır,77 evet olarak sonuçlandı. Taraflar tutanaklarını tutarak avukatları aracılığıyla takip başlattı. Sonucun ilerleyen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı olarak açıklanması bekleniliyor.

DİSK Genel İş Şube Başkanı Selim Bilgin, yaptığı açıklamada; “Uzun zamandır sürdürdüğümüz toplu iş görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. BEL-YAP şirketi BEL-YAP çalışanları için bize teklifi yüzde bir oldu. Bizde bu yüzde bir teklifini kabul etmedik. Kabul edilmediği için taraflar anlaşamıyor diye kanun gereği ara bulucuya gidildi. Trabzon’da arabulucu ile yapılan görüşme sonrası buradan da bir karar çıkmadı. BEL-YAP yetkilileri yüzde bir’lik zam oranından fazla vermeyince bizde kabul etmedik.

Bilgin “Greve hayır dememizin sebebi şu; BEL-YAP şirketiyle anlaşılamadığı için başbakanlık yüksek kurulu tarafından sonuçlandırılması istedik. Başbakanlık yüksek hakem kurulu en sonunda diyor ki, burada çalışanlara şöyle ücret zammı yapılacak. O zaman yapıldığı takdirde ona kimse itiraz edemiyor. Türkiye ortalaması bir oranla zam gelir. İkramiye parası veya yemek parası yoksa yemek ücreti verilir. BEL-YAP yöneticileri evet kullanın dedi, bu ne demek ücret artışı yapılmamasını istiyorlar.”dedi

“Sendikacılık yapmak için buradayız”

Selim Bilgin “Biz burada ne siyaset yapıyoruz ne başka bir şey, sendikacılık yapmak için buradaydık. Sandıktan 77’ye 77 çıkmıştır. Bizim sizin hakkınızı aramak için buradayız. Yapacak bir şey yok biz yasaların vermiş olduğu haklar doğrultusunda görevimizi yaptık. Bundan sonra kanunda neyse o olur, biz bunun için uğraştık evet diyen Artvin belediyesi personeli de bizim arkadaşımızdır. Hayırda diyen Artvin belediyesi personeli bizim arkadaşımızdır.  Biz şunu diyoruz. Biz DİSK olarak hak aramaya devam edeceğiz.  Bu kişinin hakkı olsa da DİSK olarak Artvin belediyesi işçisinin hakkını aramaya devam edeceğiz” dedi.   

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE