• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Arhavi’de Hayvan Bakımevi Merkezi Açıldı

Karadeniz Bölgesi’nin en modern ve kapsamlı hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Arhavi’de Hayvan Bakımevi Merkezi Açıldı

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Belediyesi tarafından Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteği ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit’in sponsorluğunda yaklaşık 2 buçuk milyon liraya yaptırılan hayvan bakımevinde, günlük ortalama 50 sokak hayvanına hizmet verilecek.

Yaban ve sokak hayvanlarının bakım, rehabilitesi ile evcil hayvanların klinik ihtiyacının karşılanması amacıyla Çayağzı Mahallesi’nde 8 dönüm arazi üzerinde bin metrekarelik kapalı alanıyla hizmet verecek tesiste; bahçeli hayvan odaları, yavru bakım ünitesi, uyuz bakım ünitesi, ameliyathane, müşahede odası, karantina ünitesi, yavru bakım ünitesi gibi bölümler bulunuyor.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe doğasıyla, florasıyla faunasıyla adından söz ettiren bir kente böyle bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tesisin şehre kazandırılmasında emeği geçen Milli Parklar Genel Müdürlüğü, hayırsever iş adamı Ali Nihat Gökyiğit’e teşekkür ederek, Artvin Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Karadeniz’de benzeri olmayan örnek bir proje olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarına, yaralı yaban hayvanlarına sahip çıkmanın hem belediyecilik hem de insanlık görevleri olduğunu kaydeden Kocatepe, “Burada sadece kedi, köpek bakımı değil, vahşi hayvanlar dediğimiz; çakal, tilki, ayı, kurt, yaban keçisi gibi hayvanların tedavisi de yapılacak. Kıt imkânlarımızla bile biz bu hizmeti belediye olarak şuan veriyoruz. Bütün canlılar için merhametimizin göstergesi olarak hayvan bakımevi rehabilitasyon merkezini kurduk. Bunda emeği olan herekse teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Gökyiğit, doğal dengenin ve ekosistemin bozulmasıyla doğal afetlerin sayısını ve şiddetinin arttığını savunarak şunları söyledi:“ Doğanın dengesini, ekosistemi bozduğumuz zaman başımız dertten kurtulmuyor. Bu doğanın içinde hangi canlı olursa olsun, bitki, hayvan, böcek bunlardan birisine zara verdiğimiz zaman başımıza akıl almaz sıkıntılar geliyor. Başımıza adeta dert yağıyor. Bunların bir tanesi iklim değişikliği. Buna iklim kıyameti de diliyoruz. Bugüne kadar hep senaryo olarak anlatıldı, bugün ise bir realite olarak karşımıza çıktı. Doğal afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor. Bugün dünyamız su sancısı ve gıda güvenliği telaşı içinde. Bütün bunlar doğanın, dengesini ekosistemi bozduğumuz için oluyor. Bu hayvanlarda bu ekosistemin bir parçası. Onlara hizmet etmek çok büyük hayır.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle tesisin açılışı yapılırken, devamında da tesis gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Programa Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Vali Yardımcıları Arif Oltulu, Adam Başoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,24-25-26.Dönem AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Gökyiğit ve Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Artvin’in doğal güzelliğini sembolize eden üç boyutlu tablo hediye edildi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE