• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Arap Turistler Karadeniz’den Vazgeçemiyor

Yazın gelmesiyle Karadeniz Bölgesi’ne akın eden turistler kış turizminden de faydalanmak istiyor

Arap Turistler Karadeniz’den Vazgeçemiyor

 Karadeniz Bölgesi'ne, yaz sezonundaki doğası, havası ve yeşil örtüyle kaplı manzarası dolayısıyla yerli- yabancı turistlerin ziyareti sürüyor. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçiler; Rize, Ordu, Giresun ve Samsun'da yaylalar başta olmak üzere tarihi ve turistik mekânları gezip, kent merkezlerinde alışveriş yapıyor. Bölgedeki turizmciler ise yaz sezonunda artan ilgiyi 12 aya yaymak istiyor. 

Arapların gözdesi Ayder Yaylası
Karadeniz Bölgesi'ndeki otel ve pansiyonların çoğunda, yazın Arap turistlerin rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistler; Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'da yaylalar başta olmak üzere tarihi ve turistik mekânları ziyaret ederek, kent merkezlerinde alışverişe çıkıyor. Turistler, gezdikleri yerlerde, bölgenin yöresel el ürünleri ile hediyelik eşyalarını satın alıyor. Bölgede yer alan illerdeki cadde ve sokaklar ise Arap turistlerle dolup, taşıyor. Esnafın iş yerlerine Arapça yazılı tabelalar astığı görülürken, bazı işletmeciler de Arap tercüman çalıştırıyor. Araplar, en çok ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası ile Uzungöl’ü ziyaret ediyor. Arap turistler, bölgenin doğasına hayran kaldıklarını belirterek, her yıl geleceklerini söylüyor.  


‘Yeni alanlar gerekiyor’
Turizm alanında faaliyet gösteren SY Group'un CEO'su Yaser Haddad, turistlerin, Doğu Karadeniz’i sadece yaz aylarında ziyaret edilecek yer olarak gördüğünü belirterek, bu sürenin uzatılması için çalıştıklarını söyledi. Haddad, "Yeni alanlar gerekiyor. Bazı yerleri bilmiyoruz. Gümüşhane'yi keşfedemedik. Yeni bölgeleri Arap turistlere göstermiş oluruz. Biz aslında bunu Türkiye çapında düşünüyoruz; ama özellikle Doğu Karadeniz üzerinde çok duruyoruz. Doğu Karadeniz'in doğası, yaylaları, kültürünün yakın olması, insanlarının sıcakkanlı olması tercih sebebi oluyor. Arap dünyasının muhafazakâr kesimi, özellikle Karadeniz'i daha fazla kabulleniyor. Arap dünyası Türkiye hakkında her zaman iyi düşünüyor. Türkiye, onlar için 'İslam'ın kurtuluşu'. Mesela son dönemlerde yaşadığımız döviz olaylarında, sosyal medyada şöyle bir kampanya başlattık. Herkesten 100 dolar bozdurmasını rica ettik ve buna büyük oranda katılım oldu. Araplar, Türkiye'yi seviyor. Çok güzel bir memleket. Huzur var, istikrar var. Buraya gelmek için çok nedenlerimiz var" dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE