• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Aramızda çatlak sesler olmamalı

-Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal iki maç dışında tüm maçlarda çok iyi mücadele ettiklerini belirterek “ Uğradığımız haksızlıkları biliyorsunuz, bazen iyi oyun karşılığında kaybettiğimiz maçlar oldu, bugün haksızlığa uğramamış olsaydık puanımız 26 ve a 27 olurdu, bizlere karşı haksızlık yapıyorsunuz, Ben gitmem gereken zamanı bilirim” dedi.

Aramızda çatlak sesler olmamalı

-Süper ligin 17 inci haftası olan ligin ilk yarısının son haftasında Fenerbahçe ile kendi sahasında karşılaşacak olan Yeşil Mavililer kendi tesislerinde çalışmalarını sürdürürken Teknik Direktör İsmail Kartal gazetecilerin karşısına geçerek durum değerlendirmesi yaptı. Kartal “ Oynadığımız bazı maçlarda istediğimizi alamadık. Bu takımda en çok canı yananlardan biri benim, iyi oynadığımız maçlarda ya hakem hatalarına kurban gittik, ya da iyi oynadığımız maçlarda kötü sonuç aldık” dedi.

     Malatya maçına iyi hazırlanmıştık

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal Kasımpaşa maçı sonrasında durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek “ O maç sonunda taraftarlarımız hem beni hem yönetimi istifaya çağırdı, oynadığımız futbol kaybedeceğimiz bir maç olmadığını gösterdi, o maçta erkenden kırmızı kart görmesi gereken vardı. Tabii hakem hatalarına sadece ben değil hepimiz karşı çıkmamız gerekiyor, Basın olarak sizlerden tam destek göremedim” dedi.

      Güvenimiz arttı

Malatya maçı öncesinde maça çok iyi hazırlandıklarını ve takım olarak maça almak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Kartal “ Bu maç bizim için önemliydi, futbolcularım ile yaptığımız toplantıda tüm gücümüzü sahaya yansıtacaktık, öyle de oldu ve maç boyunca çok üstün oynadık, tribünlerde bizlere desteklemeye gelen taraftarlarımızın yüzünü ak ettik, aldığımız 3 puanı onlara armağan ettik” dedi.

       Önemli sakatlıklar yaşadık

Sezon başından beri önemli sakatlıklar yaşandığını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ 16 maçta 20 puan topladık, belki bakıldığında kötü gözükebilir, ancak bazı maçlarımız var ki hakemler tarafından katledildik, Bunlardan biri Trabzon maçı, Beşiktaş maçı, Antep maçı ve birçok maçta hataların kurbanı olduk. Yaşadığımız sakatlıklar var, bazı oyuncularımızın yerini değiştirmek zorunda kaldık, tüm olumsuzlukları eklediğimizde bugün bizim yerimiz 26 veya 27 puan olmalıydı” dedi.

     Yeri geldi mi gitmesini bilirim

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal hiçbir antrenörün başarısızlığı istemeyeceğini belirterek “ Yenilen haklarımız yenilmeseydi bugün takım olarak 3 sırada yerimiz vardı, elbette benimde hayallerimde Avrupa kupalarında mücadele etmek var, olumsuzlukları birlikte göğüslemeliyiz, uğradığımız haksızlıklara birlikte karşı çıkmalıyız, Ben hiçbir zaman yılmadım, yılmamda ancak gitmem gerektiği zamanı da bilirim” dedi.

       Zamana ihtiyacım var demiştim

Rize basınının kendisine çok yüklendiğini belirten Kartal “ Sizden zaman istemiştim, benim prensibimde yönetim, teknik heyet, Basın ve taraftar bir bütün olur, her gittiğim yerde bunu yaptım. Başarıyı birlikte yakalayacağız, bunun için tüm olumsuzlukları birlikte düşünmeliyiz. Sezon başından beri mağlup olduğumuz maçların başarısızlığı bana ait, tüm transferleri de ben ile Yılmaz Bal yaptı, bundan sonrada yine ben yapacağım. Teknik direktör olarak ekibine güvenen bir hocayım” dedi.

      16 maçın ikisi kötü                  

Teknik Direktör İsmail Kartal ligde oynanan 16 maçın 2 sinin kötü olduğunu belirterek “ Teknik direktörlük hayatımda hiç 5 farklı mağlubiyet almadım, o maçların sonuçları bana ait, insan bazen hata yapabilir. İyi mücadele ettiğimiz maçlarda kötü sonuçlar aldığımız da bilinmekte, bu takım bundan fazlasını hak ediyor. Taraftarlarımız oyuncu değişikliğinde futbolcuya protesto ediyor, bu oyuncudan verim nasıl alacağız” dedi.

            5 Ocak ta Antalya da toplanacağız

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal 5 Ocak tarihinde takımın Antalya da kampta toplanacağını belirterek “ Fenerbahçe maçı sonrasında ilk kampımız Antalya da, Galatasaray ile 13 Ocak ta burada maçımız var ve bir iki gün önceden gelerek hazırlıklarımızı burada sürdüreceğiz, Kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Samsun da genç oyunculara şans verdim, belki eleştirildim ancak bunlar geleceğin sporcusu olacak” dedi.

      Yeni katılımlar olacak

Devre arasında takıma yeni oyuncular katılacağını belirten Teknik Direktör İsmail Kartal “ Takımdan ayrılacak oyuncularımız var, elbette hiçbirinin gitmesini istemem, ancak bunların daha iyi hazırlanması için bazı takımlara vereceğiz, Yabancı kadromuz dolu ve El Kabir in iyi performans göstereceğini düşünmüyorum. 10 kilo fazlası var, takıma birkaç oyuncu daha katacağız ve bunun çalışmaları yapılıyor. Elbette hiçbir takım iyi oyuncusunu satmak istemez” dedi.

       Fener maçını kazanmak istiyoruz

Teknik Direktör İsmail Kartal Fenerbahçe maçını kazanarak taraftara yılbaşı hediyesi vermek istediklerini belirterek “ Halil Umut Meler maçın hakemi, Geçen yıl Fener ve bu yıl Denizli maçlarını yönetti, maçlarda hataları oldu, dileğimiz bu maçta hatasız bir maç yönetmesi. Bu maçı kazanarak bu yılı galibiyet ile kapatmak istiyoruz. Antalya kampına 4-5 genç oyuncu alt yapıdan katacağız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE