• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Anadolu Lisesi’nin Kapatılmasına Halktan Tepki Yağıyor

Yakın ilçeler dâhil, yüksek puanla tercih edilen Arhavi Anadolu Lisesi, öğrenci sayısı azlığı gerekçe gösterilerek kapatılıyor.

Anadolu Lisesi’nin Kapatılmasına Halktan Tepki Yağıyor

Hayati Akbaş

ARHAVİ- Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün paylaştığı yazıda okulun kapatılması gerekçeleri anlatılırken sosyal ve kültürel etkinliklerde öğrenci azlığından projeler gerçekleştirilemediği gibi sorunlar gösteriliyor.

Bu durumun  çoğu sivil toplum örgütlerine danışılmadığı halde alınan kararın STK-siyasi örgütlerinin ortak görüşü şeklinde  belirtilmesi dikkat çekiyor.

“Arhavi halkı olarak çok üzgünüz.”

Başarılı bir okulun kapatılmasına tepki veren Arhavililer şu günlerde sosyal medya üzerinde  Anadolu Lisesini  gündemde tutmaya devam ediyorlar. Bu çalışmaların bir bölümünü gönüllü yürüten Muammet Uzuner ise Arhavililerin kendi okullarına  sahip çıkmalarını isteyerek “ Diğer Anadolu Liselerinden 100 puan üstünde tercihle öğrenci alan ilçenin en saygın okulu eften püften sebeplerle kapatılır mı? Organize sanayi bölgesi kurulduğunda değil okul kapatmak, okullar açmak zorunluluğu bile doğacak” diyerek sosyal medyada şu yazısını paylaştı;

“21 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile ilçemizin başarılı saygın bir eğitim kurumu olan Arhavi Anadolu Lisesi’nin kapatıldığını öğrendik. Arhavi halkı olarak çok üzgünüz.
Yetkililerin açıklamasına gelince; öğrenci sayısının az olduğunu, meslek liselerine öğrenci gitmediğini bu nedenle Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi ile Arhavi Anadolu lisesinin birleştirildiği şeklindedir.
“Şimdi Soruyorum”
1- İlçemizde kurulma aşamasında olan organize sanayi bölgesinden sonra nüfusun artacağı söylüyorsunuz, okula ihtiyaç olmayacak mı?
2- İlimizde Anadolu liseleri içinde en başarılarından biri olan, Hopa’dan, Kemalpaşa’dan, Fındıklı’dan öğrenci alan bu okulumuzun kapatılması eğitim açısından nasıl faydalı olacak?
3- Okulu kazanırken aralarında 100 puandan fazla fark olan bu iki okulun öğrencileri aynı binada sağlıklı olarak nasıl bir eğitim ortamında bulunacaklar? (Hüseyin Gürkan Lisesi 290 Arhavi Anadolu Lisesi 400 puanla öğrenci aldı.)
4- İki Anadolu liselerin öğrencileri farklı sınıflarda okutmak gibi bir düşünceniz varsa bu çok yanlış düşüncedir. Aynı okulda okuyan öğrencileri nitelikli veya niteliksiz şeklinde ayırmak öğrenciler arasında ayrımcılık olur ki bunu ne öğrenci nede veliler kabul eder. Başarı oranı da düşer.
5- İki okul birleştiğinde fazla duruma gelen öğretmenler ne olacak?
6- Aldığınız bu kararı hangi paydaşlarıyla tartışarak mı aldınız?
7- En önemlisi bu kararı alırken sizlere İl Milli Eğitimden, Milli Eğitim Bakanlığından bir istek mi geldi?
8- İki okul sizce başarılı değilse okullarda ne gibi tedbir aldınız?
9- Öğrenciler Meslek Liselerine gideceklerse orda öğrenciler için cazip olacak ne gibi çalışmalar planladınız?

Çabamız, çocuklarımızın daha iyi eğitim almak olduğuna göre herkes fikirlerini söylesin ve paylaşımlarda bulunsun. Öğrenciniz açıkta kaldığında serzenişiniz nafile olur.”

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE