• 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Amaç bağcıyı dövmek değil

-Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek Kadın Doğum Bölüm Başkanlığına getirilen KBB Doktoru Engin Dursun’un teknik ve birleştirici olarak bölüm başkanlığına getirildiğini belirterek “ Yaşanan idari sorunu gidermek amacı ile böyle bir değişiklik yaptık” dedi.

Amaç bağcıyı dövmek değil

RİZE: Rize RTEÜ Araştırma hastanesinde Kadın Doğum Bölümü Başkanlığına getirilen KBB Doktoru Engin Dursun’un birleştirici ve bölümde ki sorunları çözmek amacı ile değişiklik yapıldığı belirtildi.

       Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesinde Kadın Doğum Bölüm Başkanlığına Kulak Burun Boğaz Doktoru Engin Dursun’un getirilmesinin ardından verilen tepkiler üzerine açıklama yapan Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek “ Amacımız Bağcıyı dövmek değil, Kadın Doğum Bölümünde yaşanan idari sorunların çözülememesi nedeniyle huzursuzluğun giderilmesi amacı ile böyle bir değişiklik söz konusu oldu” dedi.

               Zorunlu oldu

Şimşek açıklamasında “ Bu tür meseleleri her zaman meslektaşlık hukuku içerisinde dostane üsüllerle halletmek yolunu seçen bir anlayışa sahip olmama rağmen istemeyerek de olsa duruma resmen değerlendirmek ve aynı zamanda karşılıklı yapılan şikayetleri cevapsız bırakmamak üzere ön inceleme başlatılması zarureti doğmuştur. Bu sürede sorunun ana kaynağının klinik idare etme noktasında olduğu izlenimi edinildiği için görülen lüzum üzerine ibaresiyle ilgili ana bilim dalı başkanı geçici olarak görevinden alınmıştır. Böylece hemen hepsi birbiriyle sorunlu olan insanlar arası iletişim büyük ölçüde kaybolmuş ,  Ana bilim dalı başkanı her hangi bir baskı hissetmeden ifade verebileceği düşünülmüştür. Sonuçta bu görev , dekan olarak çok yoğun mesaim dolayısıyla fiilen layıkıyla yürütülemeyeceği düşüncesiyle ilgili kliniğin idari- akademik olarak bağlı olduğu Cerrahi Tip Bilimleri Bölüm Başkanlığına vekaleten tevdi edilmiştir” dedi.

    Benim adıma yürütecek

Prof. Dr. Şaban Şimşek idari bölüm başkanı görevini, Dr. Engin Dursun’un kendi adına yürüteceğini belirterek “ Tamamen idari anlamda hizmet sunumu yapılacaktır. Eğitimin planlanması, muayenelerin zamanında başlaması, ameliyatların geri kalmaması, hastaların mağdur olmaması için kliniğin sevk ve idaresini, can siper hane yürütmüş, mevcut doçentlerin bu yeni görevlendirme süresince kutsal mesleğimizin umdeleriyle asla bağdaşmayacak sorumsuz davranışlarıyla kliniğe hizmet ve eğitim yönünden tamamen yalnız bırakmalarına rağmen layıkıyla ve özveriyle hizmet yürümeye devam edecektir” dedi.

       Çözüm gelmedi

Şimşek açıklamasında Kadın Doğum bölümü için Rektör ile 3 kez görüşme yapıldığını ancak bir çözüm üretilemediğini belirterek “ Maalesef bir çözüm bulunamamıştır. Bu süreçte Rektörlük tarafından kadın doğum asistanı dahil pek çok öğretim üyesiyle ve özellikle mezkur iki doçentle Dr. Y.B.T ve G.B ile bizzat rektörlükçe temaslar kurulmuş ancak bir çözüm getirilememiştir. Bölümde bulunan iki doçentin sürekli ameliyatlarda olmaları nedeniyle  iletişim dahi kendileri ile kurulamamakta, kendilerinden eğitim ve öğretim alanında hizmet alınmaktadır” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE