• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali Başlıyor

II. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali 14-19 Mayıs tarihleri arasında Artvin’de yapılacak

Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali Başlıyor

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğiyle, bu yıl ikincisi düzenlenecek, “Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali” kapsamında, söyleşi, kısa film yarışması, mini konser ve film gösterimleri gibi değişik etkinlikler yer alacak.

Artvin’i ulusal ve uluslararası mecrada tanıtıp, turizmdeki marka değerini artırmak amacıyla yapılan festivalde profesyonel doğa filmlerinin yanı sıra “Senin Gözünden Artvin” temalı çekilen kısa filmlerde gösterime sunulacak. Festival süresince, “Özgürlüğe Koşmak”, “Not2Bad”, “Trail Dog”, “Dağların Oğlu”, “Tunç Fındık K2 Dağı Tırmanışı” gibi doğa filmlerinin gösterimi yapılırken, çektikleri filmlerle değişik platformlarda ödül alan Bakiye Duran, Tunç Fındık ve Bülent Erkan da söyleşileriyle sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler 16.00 – 19.00 saatleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

‘Senin Gözünden Artvin’

14 Mayıs’ta kortej yürüyüşü ile başlayacak festival hakkında açıklamalarda bulunan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali’nin ilkini 2014 yılında yaptıkların ifade etti.

Festivalin bu yıl ikincisini yapacaklarını dile getiren Başkan Kocatepe, “Artvin’in doğal güzelliklerinin korunması ve geliştirilmesi noktasında farkındalık oluşturup, ilimizde yaşayan genç, yaşlı tüm hemşerilerimizi dünyadan ve ülkemizden güzel sinema örnekleriyle buluşturarak, kentin doğal ve kültürel zenginliklerini uluslararası boyuta taşımayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Kocatepe, “Artvin’i turizm de bir marka haline getirmek için her alanda projelerimizi hayata geçiyoruz. Kültürlü bir şehir olarak dünyaya ismimizi duyurmuş olmamız Kültür Sanat etkinlikleri konusunda daha farklı projeleri yapmamızı gerektiriyor. Birbirinden güzel ödüllü doğa konulu filmlerinin gösterimi yapılacağı ve sürpriz isimlerin katılacağı film festivalimizde yine bir ilke imza atarak Artvin’in tanıtılması açısından da önem arz eden ‘Senin Gözünden Artvin’ konulu kısa film yarışması düzenliyoruz.” dedi. Çekilen kısa filmlerle Artvin’in güzelliklerini sinema perdesine yansıtacak proje sahiplerini kutlayan Kocatepe festival sürecince tüm Artvinlileri Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezine davet etti. Festival 19 Mayıs Cumartesi günü yapılacak gala ve Cemal Çayırcı konseri ile sona erecek.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE