• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Afrin kahramanlarına 1,5 ton bal

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de yürüttüğü operasyona destek olmak amacıyla Artvin’den Afrin’e 1600 kilogram bal gönderildi.

Afrin kahramanlarına 1,5 ton bal

Hayatı AKBAŞ- HOPA

ARTVİN- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de yürüttüğü operasyona destek olmak amacıyla Artvin’den Afrin’e 1600 kilogram bal gönderildi.

Artvin Valiliği ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde Artvin Arıcılar Birliği tarafından düzenlenen destek kampanyası ile Artvin Valiliği önüne getirilen ballar buradan bir araca yüklenerek Afrin’e gönderildi.

            Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla Artvin’den Afrin’e 1600 kilogram gönderdiklerini dile getirdi.

            Doğanay, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatan toprağında milletimizin istikbal ve istiklalini muhafaza için kanlarını dökmekten tereddüt etmeyen vatan evlatlarım sembolik bir katkı olması için Afrin’e bal göndermek adına burada toplandıklarını söyledi.

            Doğanay, "Bu görünüşte bal ama gerçekte hakikat da bir güven, bir dua, imandır. İnşallah Allah katında kabul olan bir duadır bu. Bu faaliyette emeği olan herkesten Allah razı olsun." dedi.

            Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin halkı olarak yine anlamlı bir icraata imza attıklarını kaydetti.

            Kocatepe, "Ordumuzun başarıyla yürüttüğü Afrin Harekatına her şehirden bir şeyler yapılıyor. Kimin elinde ne varsa onu gönderiyor. Emin olun buna ordumuzun ihtiyacı yok, bizim ihtiyacımız var. Devletimiz oradaki askerimizin karnını da doyurur sırtını da giydirir ama millet olmanın gereği de budur. Bizim evlatlarımız, canlarımız orada mücadele ediyorsa mallarımızda orda olsun diyoruz." diye konuştu.

Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş da Artvin’de ki en önemli tarımsal üretimlerin başında balın geldiğini ifade ederek, “Burada ürettiğimiz ballarımızı arıcı kardeşlerimizle bir kampanya yaptık. Topladığımız 1600 kilo Afrin'de mücadele eden askerlerimize göndereceğiz. Burada ki halkımızın dua ve selamlarını Afrin'de ki kahramanlarımıza ileteceğiz” ifadelerine yer verdi.

            Artvinli Aşık Gülhani’nin Afrin’de savaşan Mehmetçikler için yazdığı şiir katılımcıları duygulandırdı.

            Konuşmaların ardından Artvin İl Müftüsü Vekili Muhammed Aydın Kuran’ı Kerim okumasının ardından dua edildi.

            Daha sonra elden ele verilerek araca yüklenen ballar Afrin’e gönderildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE