• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Adliye Start Verdi

-Adli tatilin bitmesi ile birlikte Rize Adliyesi’nde yeni dönem başlatıldı.

Adliye Start Verdi

Mustafa BAYRAK

-Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü adalet dağılımında, sağlıklı ve hiçbir etki altında kalmadan karar verdiklerini, sorumluluklarının fazla olduğunu belirtirken Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu ise “ Yargı görevimizi hakkı ile yerine getiriyoruz. Adli yıl açılışı, klasik bir ritüel olmanın ötesinde şeffaflık ve topluma karşı hesap verebilirlik yönleri ağır basan özel ve anlamlı bir gündür” dedi.

RİZE: Adli tatilin bitmesi ile birlikte Rize Adliyesi’nde düzenlenen törende adalet vurgusu ve duygusallık ön plana çıktı.

    Adli tatilin bitmesi nedeniyle Rize Adliyesi’nde düzenlenen törene Başsavcı Önder Kemal Sekücü, Ağır Ceza Reisi Özkan Tavuz, Adalet Eğitim Merkezi Başkanı, Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu; hâkim, savcı, avukatlar ile adliye personeli katıldı.

    Törende konuşan Başsavcı Önder Kemal Sekücü adli tatili geride bıraktıklarını belirterek “ Acısıyla tatlısıyla bir tatil sürecini geride bıraktık ve adliyeden iki arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Adalet toplumun temeli demektir. Adalet dağılımında sağlıklı karar vermek zorundayız. Hiç kimsenin etkisi altında kalmamalıyız. Sorumluluğumuz fazla, yargının hızlı işlemesi ve adalet terazisini dengede tutmak bizim görevimizdir” dedi.

      Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özkan Tavüz ise adlı yargı ve idari yargıda yeni atamalar olduğunu belirterek “ Arkadaşlarımızdan bazı yerlere atamalar oldu. Onların yerleri Eylül sonuna kadar dolacaktır. Adliye olarak hâkim, savcı ve avukatlar ile birlik içindeyiz. Adaletin teşhisi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

     Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu ise “Türk Milleti adına bağımsız yargı görevini yerine getiren biz yargı mensupları; anayasanın bize vermiş olduğu görevin ifası amacıyla neler yaptığımız ve yapmamız gerektiğini bu özel ve anlamlı günde toplumla paylaşıyoruz. Yargı görevinin, halkın bizlere verdiği kutsal bir emanet olduğu bilinciyle işimize nasıl yaptığımızın hesabını da topluma vermeye çalışıyoruz. Bu yaklaşımın, yasama ve yürütme mensupları ile avukatların ve kamunun yargıyı daha iyi anlamasına ve yargıya destek olmasına katkı sağlamasını diliyorum. Adli yıl açılışı, klasik bir ritüel olmanın ötesinde şeffaflık ve topluma karşı hesap verebilirlik yönleri ağır basan özel ve anlamlı bir gün olup, konuşmamda değineceğim konular da halkın adalete ilişkin beklentilerine karşı göstermiş olduğumuz yüksek hassasiyetin bir tezahürüdür. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde olanları hepimiz yakından izledik. Dünyada çıkan iç savaşlarda ölen insanlar için üzüldük. Hafızalarımızdan silinmeyecek en yakın tarih 15 Temmuz askeri darbe girişimini canlı yaşadık. 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasından sonra toplum olarak sergilediğimiz birlik ve beraberlik, hem devletimizin geleceği açısından hem de sorunlarımızı çözme kapasitesi açısından geleceğe yönelik inancımızı ve güvencemizi pekiştirmiştir” dedi.

      Çırakoğlu bayramdan önce başlayan, adeta 15 Temmuz hain darbe girişiminin devamı niteliğinde olan ekonomik kriz yaratılma çabaları yine sonuçsuz kalacak ve Türkiye bu badireyi de daha güçlü bir şekilde atlatacaktır. Özellikle ABD’nin tutum ve davranışları ve ekonomik baskı girişimleri ile bazı şeyleri ülkemize diretme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Dünya 15 Temmuzda bu mücadelenin özgür, bağımsız Türkiye’nin ve de Türk Milletinin şuurunu görmüştür, Adli yılın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE