• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Acısıyla tatlısıyla sona geldik

Geçen sezon 03 Haziran tarihinde Süper Ligde oynadığı Akhisar Belediyespor maçını kazanmasına rağmen aynı saatte Trabzonspor’un rakibi Bursaspor’a mağlup olmasıyla küme düşen Çaykur Rizespor, bu sezon mücadele ettiği 1. Ligde geçen haftaki Ümraniyespor galibiyeti ile Şampiyonluğunu garantileyerek 330 gün sonra yeniden süper Lige yükseldi.

Acısıyla tatlısıyla sona geldik

Turgay Ayhan

Sezonun son maçında yarın saat 17.00’de evinde Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak olan Yeşil-Mavili ekip, Şampiyonluk turu atacağı maçın hazırlıklarını tamamlarken, her iki ekibin de iddiası bulunmadığından karşılaşmanın dostane geçmesi bekleniyor. Çaykur Rizespor Süper Ligi garantilerken, konuk ekip Gazişehir Gaziantep ise Play-Off grubunu garantiledi ve Süper Lig ümidini Play-Off karşılaşmalarından alacağı sonuçlara bağladı.

Sezona Hasan Kemal Yardımcı başkanlığındaki yeni yönetim ile başlayan Çaykur Rizespor, Süper Ligden düşmesinde önemli bir pay sahibi olan Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırmamış ve ilk 7 hafta Karaman ile yoluna devam etmişti. Bu 7 haftada 4 galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 13 puan toplayan Çaykur Rizespor’da 3-1’lik Elazığspor mağlubiyetinin ardından Karaman ile yollar ayrılmış ve göreve İbrahim Üzülmez getirilmişti.

Üzülmez ile ilk maçında Samsunspor ile 1-1 beraberlik alan Yeşil-Mavili ekip, ilk devrenin sonunda ise yeni teknik hocasıyla 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 18 puan toplamış ve devreyi 31 puanla 3’üncü sırada tamamlamıştı. İlk devre Karaman ile 7 maçta 16 gol atıp 13 gol yiyen Çaykur Rizespor, Üzülmez ile 10 maçta 19 gol atıp 11 gol yedi.

Devre arasında başta golcü Vedat Muriç olmak üzere Abdullah Durak, Galip Güzel, Turgut Doğan Şahin, Koray Altınay gibi transferlerle ikinci devreye başlayan Yeşil-Mavili ekip, bu devrede oynadığı 16 maçta sadece Altınordu ile bir mağlubiyet elde etti.

İkinci devrede 10 galibiyet, 5 beraberlik ve bir mağlubiyet elde ederek şimdiye kadar 35 puan toplayan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez aynı zamanda 53 puan toplamış oldu ve ligin bitimine bir hafta kala plakayı da yazmış oldu.

Bu sezon ligde oynanan 33 maçta da kaleyi Gökhan Akkan korurken, Orhan Ovacıklı, Mehmet Uslu ve Samudio da tüm lig maçlarında oynayan isimler oldular. Mehmet Uslu, 2 bin 956 dakikalık süre ile şimdiye kadar oynanan maçlarda en fazla süre alan futbolcu oldu.

Şimdiye kadar sadece iki kez kırmızı kart gören Yeşil-Mavili ekipte Koray Altınay ve Saadane cezalı duruma düşen iki isim oldu. En fazla sarı kart gören isim de 10 kartla yine Saadane oldu. Onu 9 sarı kartla Recep Niyaz takip ederken Robin Yalçın ise 7 kez sarı kart gördü.

Şimdiye kadar 64 gol atan ve kalesinde 34 gol gören Çaykur Rizespor’da atılan gollerin 19’u Samudio’ya ait. Brezilyalı genç futbolcu aynı zamanda ligin de gol kralı konumunda bulunuyor. Ligde Vedat Muriç ve Süleyman Koç’un 8’er golü bulunurken, ikinci devrede kendisinden faydalanamayan Kweuke’nin ise ilk devreden kaydettiği 7 golü bulunuyor.

Ligin ilk devresinde deplasmanda 2-1 mağlup ettiği rakibi Gazişehir Gaziantep’i yarın saat 17.00’de bu kez evinde konuk edecek Çaykur Rizespor, Şampiyonluk kupasını kaldıracağı maça yoğun bir taraftar desteği bekliyor.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE