• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi

-Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Kapalıspor salonunda 6 inci Rize İl Başkanlığı kongresinde Rizelilere konuştu.

AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi

RİZE: Erdoğan, Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Güneysu’da ki evinden helikopter ile çıkarak Çayeli –Pazar arasında  inşaatı süren havalimanı, Yusufeli ve Borçka HES santralarını gezdikten sonra Çaykur Rizespor tesislerine indi. Burada Başkan Hasan Kemal Yardımcı, Teknik heyet ve sporcular tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı buradan kapalıspor salonuna geçti.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 15 yıldır, tüm illere hizmet götürmek, yatırım kazandırmak için gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan, "Ata yurdumuz olan Rize’mizin gönlümüzdeki yerinin ayrı olması kadar da tabii bir şey olmasa gerek." diye konuştu.
Köksüz insanın, hiçbir yere ve hiçbir değere aidiyeti olmayan insan olduğuna işaret eden Erdoğan, "Biz ata topraklarımız Rize'den başlayarak, dalga dalga tüm bölgeleriyle, tüm vilayetleriyle Türkiye'nin tamamını yüreğimize ve zihnimize nakşettik. Rize'yi bir başka severiz, İstanbul'u bir başka, Ankara'yı daha bir

başka, Kars'ından Edirne'sine, Trabzon'una, Hatay'ından Sinop'una, İzmir'inden Mardin'ine kadar her bir şehrimizi ayrı ayrı severiz. Bunun için 'tek millet' diyoruz, bunun için 'tek bayrak' diyoruz, bunun için 'tek vatan', diyoruz bunun için 'tek devlet' diyoruz. Ama birileri bunu anlamıyor." dedi.
Partililerin "Bu gençlik seni başkan yapacak" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Allah'ın izniyle bizler de sizleri dünyanın ilk 10 sırasına sokacağız, bunun hiçbir çıkışı yoktur. Geldiğimizde 26'ydık, 26'dan dünyada 17. sıraya Avrupa'da 16. sıraya yükseldik ve G20'ye girdik. Bu bir azmin, bir gayretin, bir koşturmanın, inanmışlığın neticesidir. Bunu birlikte yaptık, milletçe yaptık. Siz bize inandınız, biz size inandık ve buralara geldik. Şimdi hedef bir başka, şimdi hedef Allah'ın izniyle dünyada ilk 10'un içerisine girmek." değerlendirmesinde bulundu.


Partililere "Bunu yapar mıyız?" diye soran ve "Evet" karşılığını alan Erdoğan, "Eyvallah, bu ülkeyi bizim başımıza yıkmak için ellerini ovuşturarak bekleyen o kadar çok güç, o kadar çok çevre var ki başka türlü başa çıkamayız." ifadesini kullandı.
Partililerin uzun süren tezahüratları üzerine Erdoğan, "Maşallah iyi hazırlanmışlar." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize yöresine ait türkünün, "Dumanım yayılamam, ben senden ayrılamam, ben senden ayrılırsam halim yamandır, yaman." şeklindeki sözlerini aktararak, "İşte biz de bu ülkeden, bu milletten ayrılamayız, Allah göstermesin eğer öyle bir durum ortaya çıkarsa halimiz sadece yaman olmaz, hepten duman oluruz. Çevremizde yaşananları görüyorsunuz. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin, ülkenin bütünlüğünün, devletin varlığının ortadan kalktığı hiçbir yerde huzur ve güven göremezsiniz, gelecek umudu bulamazsınız. Bunun için ülkemize dört elle sarılacağız." diye konuştu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE