• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

7 Kişi yoğun bakımda

-Corona virüsüne yakalanan 7 kişiden 6 sinin il dışından Rize”ye geldiği iki hastanın ise durumunun ağır olduğu belirtildi. -Verilen bilgilere göre ilimizde Corone virüsü ile ilgili hastanede yoğun bakımda olanların Umre den veya yurt dışından gelenlerle bağı olmadığı yurt içi kaynaklı olduğu belirtildi.

7 Kişi yoğun bakımda

       Mustafa BAYRAK

RİZE: Nisan ayı ile birlikte bölgeye yaşanacak olan yoğun nüfus akımı nedeniyle İl sağlık müdürlüğü tedbirlerini artırmaya başlarken Araştırma hastanesinde 2 si ağır 7 kişinin Virüsten tedavi olduğu belirtiliyor.

        Rize’nin göç alma mevsimi ve büyük şehirlerdeki risk nedeniyle Rizeliler kendi illerine göç etmeye başlaması ile birlikte Sağlık müdürlüğü aldığı radikal kararlarla il giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturarak Memleketine gelen Rizelileri kontrol altına alma arzusunda.

           Oluşturulan komisyonda otobüs firma sahipleri uyarılarak il dışından gelecek olan yolcular için oluşturulan formların doldurulması istendi.

      Verilen bilgiye göre, Rize”ye gelecek olan Rizelilerin hangi ilçeye gidecekleri formlarda yer alacak ve gelen Rizeliler sağlık müdürlüğü ekiplerince ateşlerinin ölçülmesinin ardından gidecekleri adreslerde kontrol altında tutulacak.

Verilen bilgilere göre ilimizde Corone virüsü ile ilgili hastanede yoğun bakımda olanların Umre den veya yurt dışından gelenlerle bağı olmadığı yurt içi kaynaklı olduğu belirtildi.

           Muhtarlar uyarılıyor

İl dışından gelecek olan Rizelilerin hangi köye yerleşecekleri adreslerinden belirlenmesi üzerine Muhtarlar Jandarma ve sağlık kuruluşlarına bilgi vererek, gelen köylüsünün veya mahallesinin 14 gün boyunca evinde olmasını sağlayacak ve sağlık ekipleri köy veya mahallelere çıkarak kontrollerini sürdürecek.

        Özel araçları muhtarlar bildirecek

İl dışından özel araçları ile çay sezonu için gelen Rizelilerin bilgileri muhtarlar tarafından ilgili kurumlara bildirilecek ve araçları ile gelen kişilerin sağlık kontrolleri yapılmasının ardından evlerinde 14 gün boyunca kapalı durumda bulunacaklar.

         Test makinesi istendi

Rize Sağlık müdürlüğü göç alan iller arasında yer alan Rize için tahlil testi istedi, Sağlık bakanlığından istenilen test cihazının gelmesi ile birlikte kontrol altında tutulan Rizelilerin kan tahlilleri daha sıklıkla yapılarak Virüsün yayılması önlenmek isteniyor.

         7 kişi hastanede

Corona virüsünün yayılması ile birlikte Rize araştırma hastanesinde 7 pozitif vaka bulunduğu bu hastalardan 6 sinin il dışından geldiği ve ikisinin durumunun ağır olduğu belirtilmekte.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE