• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

350 Sporcu ter döktü

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ KARADENİZ İLLERİ KARATE ŞAMPİYONASI ARHAVİ’DE YAPILIYOR.

350 Sporcu ter döktü

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karadeniz İlleri Karate ligi kurulu tarafından 2018 yılı faaliyet programı çerçevesinde gerçekleştirilen turnuva Arhavi’de yapılıyor.

Turnuvanın adı çok anlamlı olmakla birlikte böyle bir organizasyonun Arhavi’nin ev  sahipliğinde olması ayrı bir  büyük onurdur. Gençlik ve Spor bakanlığı, Türkiye karate federasyonu Arhavi kaymakamlığı ve Arhavi Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen turnuvaya 10 ilden 350 sporcu katılıyor. 15 Temmuz Kahramanı olan ve tüm Türkiye’nin gururu Şehit Ömer Halisdemir anısına düzenlenen bu organizasyon bir anlamda da Türkiye’nin demokrasi şehitleri adına ilk büyük organizasyonu olacak.

            Açılış Seremonisi ’ne Arhavi Kaymakamı  Hasan Ongu, Belediye Başkan Vekili H. Tahsin Kurdoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Musa Engin, İlçe Emniyet Müdürü  Ö. Faruk Gezgin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Tosun ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Programa  organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara plaket töreni ile başlandı. Ardından başarılı olan gelecek vadeden  genç karatecilere madalya töreni düzenlendi. Arhavi İlçe Spor salonunda yapılan turnuvaya Artvin, Rize Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Bayburt, Amasya, Erzurum ve misafir il Uşak olmak üzere 10 ilden  toplam 370 sporcu katıldı. Şampiyona ’ya resmi işleri olması nedeniyle şehir dışında olan belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu tarafından da tebrik mesajı gönderildi. Başkan Hekimoğlu “ Her zaman ilk lerin şehri olan Arhavi’de bu kadar güzel ve anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.  15 Temmuz kahramanlarına atfen yapılan bu büyük organizasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Bunda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyor, bu vesileyle Hain darbe teşebbüsünde bulunulan ve vatanımızı canları pahasına savunan başta Şehit Ömer Halisdemir olmak üzere tüm Demokrasi şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. “ dedi. 

Turnuvanın organizasyonunu yürüten Karate Federasyonu  Karadeniz İlleri Karate Ligi Organizasyon Kurulu başkanı  ve Uluslar arası hakem  Kazım Alpay; ”yapılan organizasyonla çok anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz.  Karadeniz’in hemen hemen tüm illeri Arhavi’de  15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona davet ettik ve hepsi de büyük duyarlılık göstererek katılım  sağlamıştır.   Kurul başkanları  sn. Muharrem  Ali Cora ve Şahsım olmak üzere bu turnuvaya katılan başta takımlarımız ve hakem hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca organizasyona ev sahipliği yapan  Arhavi ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza, Gençlik Hizmetleri Spor ilçe müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve kısaca tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Arhavi kendine yakışanı yaptı ve bu büyük ve bir o kadar da anlamlı organizasyona ev sahipliği yaptı. “ dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE