• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

302 POMEM Öğrencisi Mezun Oldu

Kankandere POMEM 302 mezun için yemin töreni düzenledi

302 POMEM Öğrencisi Mezun Oldu

Deniz Alçıkaya Bağın

Rize: 2014 yılında Rize Kalkandere’de eğitim hayatına başlayan Kalkandere Polis Meslek Eğitim Merkezi(POMEM) 22’inci dönem mezuniyet töreni düzenledi. Kalkandere 302 mezunun verildiği törende POMEM 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Murat Sevil,“ İlçemizdeki 5’inci mezuniyet törenimizin heyecanı sevincini sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Başarılı ve zorlu bir eğitimin sonunda 302 genç meslektaşımız birazdan yemin ederek polis memurluğuna adım atacak” dedi.

Sevil, “Değerli mesai arkadaşlarım öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için canla başla çalıştınız bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün okulumuzda başarı ile mezun olarak aziz milletimize hizmet etmeye aday oldunuz. Anayasa ve kanunlardan alacağınız yetkileri kullanırken bütün insanlara adil ve eşit davranmayı prensip haline getirin. İnsanlara hizmet ettiğinizi hiçbir zaman unutmayınız. Anayasamızın ve yasalarımızın size çizdiği yoldan asla ayrılmayınız. Hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olmayı görev biliniz. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için suç işleyen kişilerle mücadelenizde disiplinli cesaretli fedakâr ve uyanık olunuz. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

1’inci sınıf Emniyet Müdürü Sevil, “Sözlerime son vermeden önce vatanımız, bayrağımız ve milletimizin manevi değerleri uğrunda hayatlarını feda eden Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını çok değerli meslektaşım Rize İl Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi’yi ve de tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize de minnetimizi sunarak uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sevil’in açıklamalarının devamı şöyle; “22’inci dönem POMEM mezunlarının yemin törenine icabet ederek bizleri onurlandırdığınız ve mutluluğumuzu paylaştırdığımız için şahsım, personelim ve öğrencilerim adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Bugün burada okulumuzun amacı öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarımıza bağlı, insan haklarına, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygılı her şartta görev almaya hazır, vatan ve millet sevgisiyle dolu, doğruluk ve dürüstlükten ödün vermeyen ve adil davranan meslek mensuplarımızı yetiştirmek. Okulumuza yeni değerler katmalı bizlerden varlığını ekşitmeyen ve varlıklarını yürekten hissettiğimiz valimize, belediye başkanımıza, il emniyet müdürlüğümüze, öğrencilerimizin eğitimine çok büyük faydasını gördüğümüz RTEÜ değerli öğretim görevlilerine ve kıymetli esnafımıza ve adını sayamadığım bütün kurum ve kuruluşlarımızın değerli yöneticilerine huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Öğrencilerimizin en değerli yakınları olan sevgili aileleri. Yetiştirdiğiniz değerli çocuklarınız bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanetlerinize sahip çıkıp kendi evladımız gibi görüp onları en iyi şekilde eğittik ve öğrettik. Evlatlarımız, devletimizin temel amaçları doğrultusunda yetiştirilmiş ve bugün karşımızda ülkesine ve milletine hizmet etmeye hazır birer polis memuru olarak durmaktalar. Sizler bu başarı ile ne kadar övünseniz azdır. Bu gençleri yetiştirmede en büyük pay sizlerindir. Bu gençlerimizi yetiştirecek anne ve babalar sizleri yürekten kutluyorum. “

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE