• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

30 Yıl sonra buluştular

Şavşat Pınarlı Köyü Ortaokulu 1985-86-87 Mezunları 30 Yıl Sonra İstanbul’da Bir Araya Geldiler.

30 Yıl sonra buluştular

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Pınarlı Köyü Ortaokulu 1985-86-87 Mezunları ilk kez 30 yıl sonra İstanbul / Şirinevler’de yemekte bir araya gelip hasret giderdiler.

Bir insanın yaşantısının en güzel yılları olarak tabir edilen ortaokul ve lise yıllarını birlikte geçiren ve mezun olduktan sonra birbirlerinden uzak kalan arkadaşlarını bir araya getirmek isteyen Pınarlı Köyü ortaokulu 1985-86-87 mezunları Adnan Aktel, Ercan Altun, Yener Demir, Gülay Yılmaz ve Ergin Özcan isimli arkadaşlar “BİZ KAÇ KİŞİYİZ” sosyal paylaşım sitesi olan Facebook üzerinden oluşturdukları gurupta Şavşat Pınarlı Köyü ortaokulu 85-86-87 mezunu arkadaşları kısa bir süre sonra yemekte bir araya geldiler.

Şavşat Pınarlı Köyü ortaokulu 85-86-87 yılı mezunları Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan arkadaşlarla birlikte İstanbul’un Şirinevler ilçesinde bir araya gelerek 30 yıl sonra yine bir arada olmanın vermiş olduğu mutluluk ve sevinç içerisinde yemeklerini yiyip uzun uzun sohbet ettiler. 30 yıl sonra ortaokul arkadaşlarıyla bir araya gelip vakit geçiren 70 arkadaş duygularını tek kelime ile ifade ederek “Şuan çocuklar gibiyiz” dediler.

Uzun bir zaman sonra ortaokul yıllarını birlikte geçirdikleri arkadaşlarıyla birlikte olmanın vermiş olduğu mutluluğu anlatan ortaokullu arkadaşlar “Uzun yıllar sonra yine bir arada olmak hepimize çok iyi geldi. Çok az sayıda ulaşamadığımız arkadaşlarımız var. En kısa zamanda o arkadaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz.” dediler. 30 yıl sonra bir araya gelen 85-86-87 yılı orta ortaokulu mezunları “bu buluşmalarımızı bundan sonra geleneksel hale getireceğiz”.

İstanbul Şirinevler’deki Pınarlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Lokalinde bir araya gelen yaklaşık 70 ortaokul mezunlarına peynir eritmesi, kete, lokum, gevrek ikram edildi. Mezunlar gecenin geç saatlerine kadar davul-zurna-tulum-bağlama eşliğinde bol bol horon tepip eğlendiler.

Gecenin sunuculuğunu yapan dönemin mezunlarından Adnan Aktel “SULOBAN” adlı şiirini seslendirdi.

Okunan duygusal şiirin ardından Türkiye’nin taçsız gol kralı Tanju Çolak mezunların düzenlediği geceye bir video ile mesaj yolladı. Tanju Çolak mesajında “Bu büyük buluşmada sizlerin arasında olamadığım için üzgünüm. Bir sonraki buluşmada aranızda olacağım” dedi.

Düzenlenen etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti. Program, mezunların çektirdiği hatıra fotoğrafla son buldu.

Diğer yandan mezunların 14 Mayıs’ta Ümraniye-Çekmeköy-Taşdelen piknik alanında bir araya gelecekleri öğrenildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE