• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

11. Rize Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

İstanbul Maltepe Sahilinde bu yıl 11. si düzenlenen Rize Tanıtım Günlerini ziyaret edenler, hazırlanan stantlar sayesinde Rize’nin kültürel ve turistik değerlerini yakından görme fırsatı buldular.

11. Rize Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

“Kardeşçe buluşalım, çayla sohbet edelim” sloganıyla Rize Valiliğinin himayesinde (RİDEF) tarafından organize edilen Rize Tanıtım Günlerine katılan resmi ve özel kuruluşların yanı sıra STK’lar tarafından hazırlanan ve Rize’nin sahip olduğu kemer köprülerin, derelerin, tarihi konakların sergilendiği stantlar ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip ediliyor. 

Hazırlanan stantlarda tulum ve kemençe sesleri eşliğinde ziyaretçilere Rize çayı, simidi, peynir, mısır unu helvası, yeşil mavi atkıların yanı sıra çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi. Rize’nin tarihi, doğal güzellikleri ve turistik değerlerini yansıtan doküman ve tanıtıcı materyaller dağıtıldı.

Doğa ve kültür turizminin birçok çeşidine imkan sağlayan, farklı alternatif turizm türlerinin yılın her mevsimi gerçekleştirilebildiği Rize’nin turizminin gelişmesine ve Rize’nin ulusal-uluslararası turizm pazarında tanınmasına önemli katkılar sağlaması beklenen Tanıtım Günleri, 20 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. 

    Rize’nin Vizyon Projeleri Tanıtıldı

Vali Çeber, burada yaptığı açıklamalarda 2019 yılı içerisinde Rize de yapılan kamu yatırımlarının eski para birimiyle 2 Katrilyon olduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkısı ve himayesinde böylesine büyük yatırımların Rize’de hayata geçirilebilmesinin temelinde, Rize’de siyasetçisinden bürokratına tüm dinamiklerin büyük bir sinerji içerisinde uyumlu çalışmasıyla mümkün olmuştur. Biz idareciler için bir proje için kazmanın vurulmuş olması demek o projenin bittiği anlamına gelir ve biz yeni projelere odaklanırız. Çok şükür Rize’nin vizyonunu değiştirecek Rize-Artvin Havalimanı, Ayder ve Rize kent merkezi kentsel dönüşüm projeleri, İyidere lojistik üstü ve Rize Çay Çarşısı gibi bir çok projede kazmalar vuruldu veya bütün süreçler tamamlanarak vurulma aşamasına gelindi. Biz Rize’nin bütün dinamikleri olarak bu sinerji ile Rize’mizi en iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Çeber, ayrıca gün içerisinde beraberinde eşi Neslihan Ayan Çemer ve Belediye Başkanı Metin ile birlikte Rize Tanıtım Günlerine katılan ve stant açarak Rize’nin sahip olduğu değerleri sergileyen resmi - özel kuruluşların ile STK’ların stantlarını tek tek ziyaret ederek, stant görevlilerine Rize’nin tanıtımında üstlendikleri rolden dolayı teşekkür ettiler. 

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE