• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ HEDEFİMİZ DEĞİŞTİ”

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal küme düşme hattından zirveye adım adım yaklaştıklarını belirterek “ Bu başarının devamı gelecek, lige baktığımızda her hafta basamaklarımızı birer ikişer artırıyoruz, Milli maç sonrası kendi sahamızda oynayacağımız Beşiktaş maçı ile basamaklarımıza yeniden tırmanacağız” dedi.

“ HEDEFİMİZ DEĞİŞTİ”

-Süper ligde ligin ikinci yarısında başarılı bir sezon geçirdiklerini belirten Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal yeni transferlerle öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirterek “ Bizi endişelendiren ligde uyum sorunuydu, bunu kısa sürede aşmamızın ardından iyi sonuçlar almaya başladık, ligin ikinci yarısına iyi başlamamız takımın motivasyonunu değiştirdi. Kasımpaşa galibiyeti sonrası takım moral buldu ve serimiz başladı” dedi.

      Sonuçlar bize moral verdi

-Ligin ikinci yarısında alınan sonuçların takımı lige adapte ettiğini belirten Kartal “ her maça galibiyet için çıktık, oynadığımız futbol ve aldığımız sonuçlar ile taraftarlarımız takıma daha çok sahip çıkmaya başladı. Bu bizim ligdeki heyecanımızı daha da artırdı. Antalya beraberliği ve Fenerbahçe mağlubiyeti bizim moralimizi bozmadı. Ligin ikinci yarısında oynadığımız 9 karşılaşmada 7 galibiyet ve bir beraberlik alarak süper ligde ligin ikinci yarısına damga vuran takım olduk” dedi.

     4 Büyüklerle maçımız var

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal milli maç nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendireceklerini belirterek “ Milli maç arası kendi sahamızda Beşiktaş ile oynayacağımız maçın ardından yine Göztepe’yi ağırlayacağız. Şu an bizim önümüzde olan Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile maçlarımız var, bunlardan sadece Başakşehir ile deplasmanda oynayacağız, ligin zirvesinde yer değişiklikleri olabilir” dedi.

          Farklı ikinci yarı

Ligin ikinci yarısının ilk 9 maçında 5 beraberlik,3 mağlubiyet ve bir galibiyet alabildiklerini belirten Kartal “ 8 puan toplayabildik, 11 gol atıp, 11 gol yedik, lige kötü başladık ve sonuçlar taraftarlarımızı hiç de mutlu etmiyordu. Ligin ikinci yarısında ise ilk 9 haftada 7 galibiyet, 1 mağlubiyet ve bir beraberlik aldık. Rakip ağlara 18 gol atarak sadece 5 gol kalemize gördük. Ligin ikinci yarısı bizim için çok olumlu geçti” dedi.

        Küme düşmeden zirveye uzandık

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal süper ligde tarih yazdıklarını belirterek “ Spor kamuoyu ve spor yazarları Rizespor un bu başarısını konuşmakta, önümüzde 8 maçımız var ve tüm maçlarımıza sadece galibiyet için çıkacağız. Ligde 34 puan ile 8 sırada yer alıyoruz, puan cetveline baktığımızda 4 sırada Trabzonspor un 43, Malatya 37,Konya ve Antalya’nın 35 er puanları bulunmakta, henüz zirve için erken, ligin ikinci yarısına ligde kalma mücadelesi ile başladık ve bugün konumumuz bizi ilk 5 e taşıyacağına inanıyorum” dedi.

        Zorlukları aşacak güçteyiz

-Her maça galibiyet parolası ile çıktıklarını belirten Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal “  8 maçtan 5 ini kendi sahamızda oynayacağız. Lige baktığımızda Beşiktaş, Göztepe maçları ile kendi taraftarımız önündeyiz, ardından lig lideri Başakşehir ile zorlu bir maçımız var. Sivas ile 30 üncü haftada kendi sahamızda, ardından Ankaragücü ile deplasmanda 32 hafta ise kendi sahamızda Galatasaray ile karşı karşıya geleceğiz. Ligin son iki maçı ise Alanya deplasmanı ve Trabzonspor ile kendi sahamızda ligi tamamlayacağız” dedi.

       Lige damgamızı vuracağız

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal süper ligde bu sezon damgalarını vuracaklarını belirterek “ İlginç bir sezon yaşıyoruz, zirvedekiler ve alttakiler, 37 puanı bulunan Malatya ile 14 üncü sıradaki Ankaragücü’nün arasında sadece iki maçlık 6 puan farkı var. Bu da ligdeki durumu ortaya koymakta. Her takımın her takımı yenebileceği bir sezon yaşıyoruz. Bu sezon 31 puanı bulunan Fenerbahçe ise ilk kez 13 sırada yer alıyor. Kulüp olarak bu sezon ilk yarı ve ikinci yarı olmak üzere lige damgasını vuran ekip olmak istiyoruz” dedi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE