• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ Ben üreticinin adamıyım”

3 Şubat’ta yapılacak olan Ziraat Odası seçimlerine aday olan Temel Ali Uzun kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi.

“ Ben üreticinin adamıyım”

-Ziraat Odası Başkan Adayı Temel Ali Uzun Rize Ziraat Odası’nın yıllık 1.800 bin TL üreticiden aldığı aidat olduğunu belirterek “ 18 yıl ne yaptılar? Bu paralar nereye verildi veya kasaya tutuluyorsa neden üreticiler için verimli bir iş yapılmadı. Hangi üreticinin hakları savunuldu? 40 bin üretici can çekişirken ziraat odası neredeydi” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: 3 Şubat tarihinde yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Temel Ali Uzun ziraat odasının birçok soruna parmak basması gerektiğini belirtti.

     124 delegesi ve 40 bin üyesi bulunan ve 3 Şubat tarihinde yapılacak olan ziraat odası seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Mali Müşavir Temel Ali Uzun basın toplantısında defter başı 41 TL kesildiğini belirterek “ Her yıl 1.800 Bin TL ziraat odası hesaplarına aktarılmakta. 18 yıldır yönetimde olan Nevzat Paliç aldığı aidatları ne yaptı, üretici lehine hangi projelere imza attı? Organize sanayi bölgesinde kendilerine 10 dönüm bir arazı veriliyordu ve burada soğuk hava deposu ile fidan yetiştiriciliği yapılacaktı, ancak Paliç bunu kabul etmedi” dedi.

Tek sesli yönetim

Ziraat Odasında tek sesli bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Uzun “ Başkan 18 yıldır ne diyorsa onu yapıyor. Kimsenin projesine sıcak bakmıyor. Delege olarak hesapları istedik vermedi. Başbakanlık üzerinden hesapları istedim aldım. Ziraat Odası şeffaf olmalı ve hesaplarını diğer STK’lar gibi kendi sitesinde koymalı” dedi.

‘Para yemeye geliyormuşuz!’

Temel Ali Uzun “ Bizim için çeşitli dedikodular üretilmekte. Ziraat odasının parasını yemeye geliyoruz. 18 yıldır toplanan paralar nerede, bunun hesabını sormaya geliyoruz. Üreticimizin ve STK’ların yanında olmaya geliyoruz. Üreticimize ve delegelerimize hesap vermeye geliyoruz. Çay sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getirmeye geliyoruz. Projeler üretmeye, vampir kelebek ile mücadeleye, üreticimize fidan dağıtmaya, kivi ürününü yeniden canlandırmaya, üreticimizin sesi olmaya geliyoruz” dedi.

‘Biz kimsenin adamı değiliz!’

Kendisi için Borsanın adamı dendiğini belirten Uzun “ Böyle bir dedikodu üretildi, Borsanın yanında yer alacakmışım, Borsa yi mahkemeye verdim, üreticiden binde 2 kesinti yapıyor ve üreticinin söz sahibi olmadığı, üreticinin delege olmadığı yerde kesinti yapılmasının yanlış olduğunu savundum ve Borsanın kesintisine karşı çıkarak mahkemeye verdim” dedi.

‘Çaya sahip çıkacağız’

Son 2 yıldır kuru çayın zamlanmadığını belirten Uzun “ ÇAYKUR’da özel sektörde bizim sanayicimiz ve bizim üreticimizin yanında yer alan kurumlar, elbette onların sıkıntıları bize yansıyor ve üreticimize yansıyor. Önceki yıl 2 bin 500 kuruş peşin para çay alan sektör geçen sene neden 1.6 kuruşa kadar düştü. Oda olarak elbette bunu araştırmak ve kamu oyunu bilgilendirmek bizim görevimiz” dedi.

‘Ziraat odasında ziraat mühendisi yok!’

Pazar ilçesi ziraat odasını örnek veren Temel Ali Uzun, “ Pazar ziraat odası örnek işler yapmakta. 40 bin üyesi bulunan ve iyi bütçesi olan Rize ziraat odası hangi projelere el attı. Bizim ile birlikte üreticimiz hem büyüyecek, hem de odayı onlarla birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE